Sari la conținut

5 lucruri pe care nu ar trebui să i le faci niciodată bebelușului tău

După naștere, îngrijirea bebelușului nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faci. Odată cu nașterea puiului tău, vine o cascadă infinită de sfaturi de la prieteni apropiați, rude sau oricine altcineva. Nu contează dacă ai cerut sfaturile sau nu, dacă sfaturile respective te interesează sau te ajută, oamenii tot timpul își vor da cu părerea. Cu toate acestea, există o serie de lucruri pe care nu ar trebui să i le faci niciodată bebelușului tău.

A fi mamă este o experiență minunată, care îți aduce împlinire. Complicațiile, fricile, îndoielile și oboseala vor deveni amintiri atunci când vei avea satisfacția că ai dat tot ce ai avut mai bun, pentru a-ți îngriji puiul.

Iată 5 lucruri pe care nu ar trebui să i le faci niciodată bebelușului tău:

Nu-l ții în brațe

Corpul tău a fost întotdeauna cel mai bun refugiu al copilului tău. A petrecut 9 luni în burtica ta, unde s-a simțit protejat. Brațele tale sunt continuitatea protejării lui, în lumea exterioară. De aceea, cel puțin până când copilul împlinește 18 luni, este esențial ca el să simtă afecțiune. Cum realizezi asta? Pur și simplu prin contactul piele pe piele, care întărește legătura dintre mamă și copil.

Îl ignori

Bebelușii nu plâng din furie sau pentru că au capacitatea de a fi manipulatori. Plânsul este singurul mod al bebelușului de a comunica, iar acesta variază în funcție de nevoile lui. Nou-născutul ignorat trăiește o mare angoasă, care se va exprima în plâns.

Îl lași singur

Dacă vei face acest lucru, copilul ajunge să devină o persoană lipsită de afecțiune, cu cicatrici emoționale severe. De asemenea, este posibil să simtă nesiguranță și să aibă o stimă de sine scăzută de-a lungul vieții.

Îl lovești

Violența nu este niciodată o soluție sau o metodă de disciplină, mai ales cu bebelușii. Ca adulți, avem o responsabilitate enormă de a îndruma, de a proteja și de a învăța copilul folosing dragoste și respect. Dacă micuțul tău este suficient de mare cât să înțeleagă ce îi spui, explică-i totul cu o voce calmă și fermă.

Iei în considerare miturile referitoare la adormirea bebelușului

Cu siguranță ai primit acest sfat de la persoanele din jurul tău: „Nu lăsa bebelușul să adoramă în brațele tale, lasă-l să doarmă singur.” Este important să fii alături de bebeluș înainte de somn. De obicei, când cel mic se trezește, se simte neprotejat. Acest lucru îl poate determina să înceapă să plângă, pentru a-și exprima frica. Așadar, în astfel de momente îi poți cânta, pentru a-l liniști.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!