Sari la conținut

7 moduri naturale de a produce mai mult lapte matern

Alăptarea oferă multe avantaje pentru tine și copilul tău. Laptele matern satisface toate nevoile nutriționale ale bebelușului, oferă anticorpi pentru a ajuta la apărarea împotriva infecțiilor și protejează împotriva alergiilor, a astmului și obezității, pe măsură ce puiul tău crește și se dezvoltă.

Dar alăptarea nu este întotdeauna ușoară – și producția de lapte matern poate fi o problemă. Cele mai frecvente cauze ale lipsei de lapte matern sunt consumul inadecvat de alimente și lichide, oboseala, nivel ridicat de stres și hrănirea copilului prea rar sau doar pentru perioade scurte de timp.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta la producția de lapte matern:

1. Dieta antiinflamatoare

Acest plan de dietă sănătoasă este bazat pe fructe și legume, cereale integrale precum orezul brun, alimente bogate în omega-3, cum ar fi somonul și semințele de in, dar și proteinele vegetale.

► Citește și: Cele mai bune alimente pentru creșterea producției de lapte matern

2. Bea multă apă

Corpul tău nu poate produce lapte dacă ești deshidratată. Și ai nevoie de mai multă apă decât crezi. Pe lângă cele opt pahare de apă pe zi recomandate de medic, ar trebui să mai adaugi încă 4 pahare de apă.

3. Dormi ori de câte ori ai ocazia

Dormi noaptea și ziua, în timp ce doarme și bebelușul. Somnul este foarte important pentru bunăstarea ta, sănătate și producția laptelui matern.

4. Găsește modalități de a reduce stresul

Practică regulat tehnici de reducere a stresului, cum ar fi respirația și meditația.

► Citește și: Specialist: Sunt nişte mituri că femeile nu au lapte. Fiecare mamă are lapte suficient pentru bebeluşul ei

5. Deleagă tot ce poți

Solicită ajutor familiei și prietenilor în ceea ce privește sarcinile gospdăriei, astfel încât să te poți concentra asupra hrănirii bebelușului și să te poți odihni.

6. Alăptează des

Cu cât este bebelușul mai des hrănit cu lapte matern, cu atât vei produce și mai mult lapte. Un consultant în materie de alăptare te poate învăța cele mai bune tehnici pentru a alăpta cât mai mult și mai des.

► Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre alăptare

7. Încearcă stimulente naturale de lactație

Un bol de făină de ovăz pe zi este foarte bun pentru producția de lapte. Unii practicanți ai sănătății spun că există remedii naturale pe bază de plante, cum ar fi ardeiul și sparanghelul sălbatic pentru a stimula producția de lapte.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!