Sari la conținut

8 branduri de lapte praf, vândute inclusiv în Europa, vor fi retrase de pe piața SUA

Food & Drug Administration (FDA - Autoritatea Națională de Reglementare a Medicamentelor și Alimentelor din SUA) retrage de pe piață 8 branduri de lapte praf importate din Europa, conform unui comunicat din data de 8 august.

Laptele formulă este un produs înlocuitor al laptelui matern și reprezintă sursa de hrană pentru bebelușii cu vârsta de 12 luni și mai mici.

Există anumite branduri de laptele formulă care conțin mai puțin de 1 miligram de fier la 100 de calorii (adică sub reglementările din SUA) și nu oferă cantitatea adecvată de fier de care ar avea nevoie bebelușii, în special cei născuți prematur. Bebelușii care au un nivel scăzut de fier la naștere sau cei care au deficit de fier după naștere  sunt expuși bolilor. Aportul inadecvat de fier din perioada copilăriei poate duce la anemie feriprivă, care, dacă nu este tratată, are rezultate ireversibile ale dezvoltării cognitive și funcționale.

Așadar, laptele formulă care conține mai puțin de 1 miligram de fier per 100 de Calorii trebuie să aibă menționat pe etichetă că poate fi necesară administrarea suplimentară de fier.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!