Sari la conținut

Beneficiile uluitoare ale laptelui matern

Laptele matern este un aliment viu si unicul alimente care se potriveste perfect cu metabolismul bebelusului. Laptele matern furnizeaza copilului toti nutrientii necesari,  anticorpi unici, care insumate garanteaza reale beneficii pentru intreaga viata a copilului.

Pe langa toate acestea e laptele matern are o serie de particularitati cu totul speciale, pe care mamicile trebuie sa le stie!

Hormonii materni adapteaza laptele mamei la nevoile copilului. Laptele secretat de glandele mamare isi adapteaza continutul in functie de necesitatile copilului. De exemplu, mamele cu bebelusi nascuti prematuri au lapte cu continut mai mare de grasime si de anticorpi, deoarece acesti copii au nevoie de aceste substante mai mult ca cei nascuti la termen. Este ca si cand laptele "ar sti" ca bebelusul are nevoie de anumite substante nutritive si le creeaza pentru el.

Citeste si:
Beneficiile alaptarii pentru copil

 
Laptele matern poate fi folosit ca decongestionant nazal pentru bebelusi. Medicii sustin ca doar cateva picaturi de lapte matern puse in nari cu ajutorul pipetei au acelasi efect ca orice alt decongestionant medical sau natural.

Este un calmant natural in conditii de stres. laptele materne are capacitatea de a calma durerile copilului. De la colici pana la proceduri medicale dureroase. Specialistii au descoperit ca bebelusii care sunt alaptati dupa ce trec prin tratamente injectabile sau testari dureroase sufera mai putin de pe urma lor. Acest lucru a fost observat pe o scala de evaluare a durerii care analizeaza ritmul cardiac, saturatia de oxigen si reactiile de plans.

Citeste si:
Regulile de aur ale alimentatiei la san

 
Laptele de mama are puteri vindecatoare. Cateva picaturi de lapte, picurate direct din san pe ochii copilului vindeca in mod miraculos infectiile oculare ale copilului, inclusiv forme severe. Aceelasi efect se constata si in cazul infectiilor urechi sau ale sinusurilor. Iritatiile, eczemele, acneei bebelusilor se vindeca rapid si complet cu daca sunt tratate cu lapte matern.
 
Intepaturile de insecte (albine, tantari) ale copilului se vindeca mai repede daca zona intepaturii se maseaza usor cu lapte matern. Si asta nue ste tot: bubitele cauzate de varicela, pojar sunt mai usor suportabile si calmeaza mancarimile daca sunt date cu lapte matern, scrie motheringfromtheheart.com.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro