Sari la conținut

Alegra, fiica nou-născuta a lui Alice și Vladimir Drăghia, diagnosticată cu septicemie: "Simt că pot împărtăși cu voi lucrurile groaznice prin care tocmai am trecut”

Alice Cavaleru a ajuns de urgență la spital cu fiica ei, la doar două săptămâni de la naștere. Cea mică a fost diagnosticată de medici cu septicemie și a avut nevoie de un tratament pe baza de antibiotice timp de 2 săptămâni.

Alice a povestit întreaga experiență pe Facebook, ca un reminder că viața nimănui nu este perfectă, așa cum pare pe Facebook.

“Viața reală de mamă nu e ca pe Instagram, doar cu poze frumoase și multe inimioare. Viața de mamă e cu bune și rele. Viața mea cu Alegra a fost cu bune și cu rele încă de când s-a născut, dar partea mai puțin plăcută am prefera s-o țin doar pentru noi la momentul respectiv. Acum simt că pot împărtăși cu voi lucrurile groaznice prin care tocmai am trecut. Mi-a luat ceva timp să mă adun și să fiu pregătită să povestesc. Nici măcar prietenilor sau mamei mele nu am putut să le spun, pentru că simpla încercare de a pune în cuvinte, mă făcea să retrăiesc momentele alea dureroase.
Când avea Alegra două săptămâni, într-o seară, pregătind-o pentru somn, am sesizat că are fața umflată rău pe o parte. L-am anunțat pe Vladimir că plec la spital cu ea și am ieșit imediat pe ușă. A urmat cea mai lungă și urâtă noapte pe care o poate avea o proaspătă mămică. M-am internat cu ea în spital spre dimineață, după o noapte de așteptare. Făcuse o infecție pe glanda salivară. Diagnostic: parotidită infecțioasă, lucru foarte rar întâlnit la un bebeluș atât de mic.

A doua zi, de dimineață, a început tratamentul cu antibiotic. Au fost momente grele care au părut o veșnicie și am simțit că am fost nevoită să mă lupt pentru fiecare clipă din acea noapte. Vladimir venea zilnic cu schimburi pentru noi, mâncare și tot ce aveam nevoie. Am făcut-o posibilul să rămân puternică pentru ea și să nu pierd laptele. Zilele treceau greu, nopțile și mai greu, dar măcar ea se simțea din ce în ce mai bine.
După cinci zile de tratament, cu o zi înainte să plecăm acasă, au venit rezultatele analizelor: septicemie. Infecția ajunsese în sânge. Urma să mai stăm șapte zile în spital. Alegra trebuia să primească un alt antibiotic conform antibiogramei. Am ascultat vorbele doctorului aproape înghețată.

Îmi doream doar să fie ea suficient de puternică să treacă cu bine peste acest hop. După ce a ieșit doctorul din salon, m-am dezmeticit și am realizat că asta înseamnă încă șapte zile fără Zora. Am simțit cum mi se rupe inima în două. Să fii mamă de doi copii și să poți sta doar lângă unul. Am cedat și în sfârșit am plâns. Mă simțeam captivă în acel salon, mă temeam mi-am pentru binele puiul meu mic și pentru inima frânta a celui mare.
Știu prea bine ce înseamnă dorul de mamă. M-am privit în oglindă și am văzut că făcusem o reacție urâtă pe piept, gât și maxilar, ca un fel de erupție. Atunci mi-am dat seama că trebuie să-mi revin, să fiu puternică, pentru că doar așa vom trece cu bine peste. Intuiția mi-a spus să plecăm din spital. Antibioticul trebuia administrat dimineața și seara într-o perfuzie de o oră și ceva, așa că m-am gândit că am putea pleca acasă dacă aș găsi unde să mergem pentru administrarea tratamentului de două ori pe zi.

Vladimir mi-a spus că are încredere în orice decizie aș lua, așa că am dat câteva telefoane și am primit încurajările de care aveam nevoie pentru a merge mai departe. Am fost norocoasă că am reușit să ajung la oamenii care mă puteau ajuta, iar a doua zi, când a venit doctorița care se ocupă de cazul Alegrei și m-a susținut și mi-a spus că așa ar face și ea.
Am mers acasă, dar nu a fost deloc ușor. Zora răcise destul de rău între timp și trebuia să am mare grijă de ea. Alegra fiind deosebit de sensibilă în perioada administrării tratamentului. Am mers la tratament în fiecare dimineață și seară șapte zile, iar într-un final rezultatele au ieșit bine.'', a scris Alice Cavaleru pe rețelele de socializare.

Alice Cavaleru a mărturisit pe rețelele de socializare că acum fiica ei, Alegra, se simte bine, iar analizele au ieșit în regulă. Soția actorului apreciază toate mamele care trec prin situații dificile cu copiii lor, dar mai ales că rămân puternice în astfel de momente grele.
''Acum, Alegra, este în sfârșit bine. Simt că experiența prin care am trecut amândouă la atât de puțin timp după ce am ținut-o în brațe pentru prima dată, ne-a apropiat și mai mult. Are o lună de viață, iar jumătate din acest timp am avut inima cât un purice pentru puiul meu.
Această experiență m-a făcut să mă gândesc la toate mamele care au trecut sau trec prin momente grele alături de copiii lor. Mereu când sunt întrebată dacă mai pot, dacă sunt obosită, dacă am apucat să dorm, în mintea mea răspunsul e mereu același: pentru copilul meu aș face înconjurul lumii de câte ori ar fi necesar. Puterea unei mame este infinită și mă bucur că după tot ce am trăit, pot să vă las aici povestea noastră de încurajare.'', a mai adăugat Alice Cavaleru pe rețelele de socializare.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!