Sari la conținut

Alergia bebelușului la morcovi: 7 simptome ale alergiei la morcovi

Alergenii comuni care provoacă alergii alimentare sunt arahidele, lactatele și ouăle. Cu toate acestea, uneori, bebelușii se pot confrunta și cu alergii la alte alimente, precum morcovii.

Simptomele alergiei la morcovi se pot manifesta prin ochi roșii, urticarie și umflarea buzelor. Deși copiii depășesc alergiile pe măsură ce cresc, este recomandat să eviți consumul de alimente care îi dăunează micuțului tău și să găsești modalități de tratament.

Cât de comună este alergia bebelușului la morcovi?

Cei mai frecvenți alergeni alimentari sunt soia, lactatele, ouăle, arahidele, crustaceele și nucile. Alergia la morcovi este relativ rară. Una dintre cauzele majore ale alergiilor la morcovi este genetică. Deci, dacă tu sau partenerul tău aveți alergie la morcovi, sunt șanse mari ca și copilul să o dezvolte.

Dacă bebelușul tău dezvoltă o alergie la morcovi, cel mai probabil va dezvolta și alergie la pătrunjel, coriandru, păstârnac, țelină și mărar. Un alt fapt interesant despre alergia la morcovi este că, dacă bebelușul o dezvoltă, are și un risc mai mare de a dezvolta alergie la polen.

► Citește și: Pot depăși copiii alergiile alimentare?

Alergia bebelușului la morcovi. Simptomele alergiei la morcovi

Majoritatea bebelușilor nu reacţionează negativ la un aliment nou prima dată când îl consumă. Organismul identifică alimentul specific și creează anticorpi. Dar a doua oară când consumă același aliment, organismul îl identifică și sistemul imunitar va încerca să lupte împotriva lui, provocând simptome de alergie.

Simptomele alergiei la morcovi includ următoarele:

Mâncărime, ochi iritați și roșii

Dacă bebelușul tău are alergie la morcovi, poate reacționa la aceasta având ochi iritați, roșii, dar și mâncărimi.

► Citește și: Pot alergiile să provoace febră?

Umflarea buzelor, a feței și a limbii

Pe lângă umflarea buzelor, a feței și a limbii, uneori, chiar și gâtul se poate umfla și poate provoca dificultăți de respirație.

Urticarie

Urticaria reprezintă un alt simptom al alergiei la morcovi. Ea poate apărea brusc pe pielea bebelușului, imediat după consumul de morcovi.

Nas curgător

Un alt simptom comun al alergiei la morcovi este nasul curgător. Așadar, dacă bebelușului tău îi curge des nasul după ce a mâncat morcovi, este posibil să fie vorba despre o alergie.

► Citește și: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Gingivita

Mulți bebeluși dezvoltă gingivită după ce au consumat piure de morcovi.

Probleme digestive

De asemenea, bebelușii dezvoltă probleme gastrice, cum ar fi balonare, greață, vărsături și diaree, ca reacție în urma consumului de morcovi.

Anafilaxie

Acesta este cel mai periculos și simptom al alergiei la morcovi. În unele cazuri extreme, un copil poate intra în stare de șoc după ce a consumat morcovi.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!