Sari la conținut

Pot alergiile să provoace febră?

Persoanele care suferă de alergii se confruntă cu o gamă largă de simptome, de la mâncărimi în jurul ochilor și curgerea nasului până la durere în gât și congestie.

Simptomele pot apărea pe tot parcursul anului sau doar într-un anumit sezon, în funcție de cauza alergiilor. Acestea pot afecta negativ activitățile de zi cu zi, spune Sanjeev Jain, alergolog și imunolog certificat la Columbia Allergy.

Dar, indiferent dacă micuțul tău este alergic la polen sau la părul animalelor de companie, cu siguranță te întrebi dacă există vreo legătură între alergie și febră.

► Citește și: Alergia la arahide se poate diminua. Răspunsuri despre cel mai nou tratament

Totuși, pot alergiile să provoace febră?

Alergiile apar atunci când corpul reacționează excesiv la o substanță pe care o consideră dăunătoare. Drept urmare, sistemul imunitar produce anticorpi și histamină pentru a lupta împotriva "invadatorilor", provocând o reacție inflamatorie.

► Citește și: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Chiar dacă alergiile sezoniere (rinite alergice) sunt uneori numite „febra fânului”, ele nu declanșează de obicei o creștere a temperaturii corporale, spune Natasha Burgert, medic pediatru din Overland Park, Kansas.

Este important să reții că sistemul imunitar al copilului funcționează ore suplimentare pentru a combate alergiile, ceea ce crește susceptibilitatea lor la răceli, infecții sinusale sau virusuri. Cu siguranță, micuțul poate face febră dacă suferă de alergii, dar temperatura ridicată nu va fi cauzată de acestea.

► Citește și: Febra la copii – de vorbă cu dr. Mihaela Niță, medic specialist pediatru

"Copilul meu are simptome de alergie însoțite de febră"

Febra nu este cauzată de alergii, așa că, dacă micuțul tău se confruntă cu o creștere a temperaturii, este probabil ca altceva să fie de vină. De exemplu, virusurile precum răceala obișnuită sau gripa provoacă febră pe măsură ce sistemul imunitar se luptă să le combată. Infecțiile bacteriene, cum ar fi streptococul, pot duce, de asemenea, la febră - la fel și infecțiile urechii, infecțiile tractului urinar și multe altele. De asemenea, COVID-19 poate cauza febră și simptome asemănătoare alergiilor - în principal curgerea nasului, dureri în gât și tuse.

► Citește și: Gripa versus COVID-19. Cum facem diferența între ele?

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!