Sari la conținut

Alergia la arahide se poate diminua. Răspunsuri despre cel mai nou tratament

Peste 1,6 milioane de copii și adolescenți din SUA, care suferă de alergie la arahide, se confruntă cu consecințele grave și potențial periculoase ale vieții din cauza expunerii accidentale la arahide, zilnic.

La începutul acestui an, Food and Drug Administration - FDA din SUA a aprobat prima imunoterapie orală (OIT) pentru atenuarea reacțiilor alergice, inclusiv a anafilaxiei, care pot apărea la expunerea accidentală la arahide, la pacienții cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani. OIT este o terapie medicală care are ca scop desensibilizarea individului prin introducerea treptată a unor cantități de proteine alergenice din alimentele cu probleme, pentru a reduce riscul de reacții alergice severe, cum ar fi anafilaxia.

Alergia la arahide este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare și este întâlnită mai des ca oricând la copii, astăzi.

În trecut, standardul de îngrijire pentru pacienții cu orice alergie alimentară era evitarea strictă a alergenului. Cu toate acestea, arahidele sunt comune și uneori reprezintă un ingredient ascuns într-o varietate de alimente.

► Citeşte şi: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Chiar și alimentele care nu conțin alune pot fi contaminate în procesul de fabricație, astfel încât evitarea completă este dificilă.

De fapt, aproape unul din cinci copii alergici la arahide din SUA merg la urgențe, în urma unei reacții alergice la arahide.

Mai jos este un set de întrebări, la care Dr. Christina Ciaccio răspunde punctual:

Câți oameni suferă de alergie la arahide și de ce este atât de periculoasă?

Aproximativ 1,6 milioane de copii din SUA suferă în prezent de alergie alimentară. Pentru acești copii, o mușcătură accidentală a alimentelor care conțin arahide ar putea duce la o reacție anafilactică severă, care pune viața în pericol. Acest lucru lasă familiile copiilor alergici la arahide într-o stare de anxietate aproape constantă, atunci când mâncarea este în jur.

► Citeşte şi: Alergia copilului la arahide. Ce spun cele mai recente cercetări

Cum a fost tratată istoric alergia la arahide?

Înainte de 2020, nu existau tratamente alergice la arahide. Odată ce un copil a fost diagnosticat cu alergie la arahide, el a fost pur și simplu instruit să evite complet alimentele care conțin arahide și să fie pregătit în permanență cu un autoinjector de epinefrină, în caz de consum, din greșeală.

Ne puteți spune mai multe despre noua opțiune de tratament, Palforzia, despre care înțelegem că este acum disponibilă pentru copii și adolescenți cu alergie la arahide?

Palforzia este un tratament aprobat în prezent pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani, cu alergie la arahide. Începem prin a-i oferi copilului cantități mici de proteine din arahide și creștem treptat cantitatea pentru a păcăli, în mod esențial, sistemul imunitar pentru a o tolera. Cu Palforzia, ne propunem să aducem copilul într-un punct în care, dacă el mănâncă din greșeală ceva care are alune, îl protejăm împotriva unei reacții alergice severe.

Cine este un candidat pentru opțiunea de tratament Palforzia?

Palforzia este în prezent aprobat de FDA pentru copiii cu alergie la arahide, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani.

Cum pot persoanele cu alergie la arahide să afle mai multe despre această opțiune de tratament?

Recomand familiilor să vorbească cu alergologul lor local sau pot accesa www.palforziarems.com. Acum este un moment excelent pentru a lua legătura cu alergologii și de a discuta despre această nouă opțiune de tratament, deoarece calendarele noastre sunt mai flexibile acum decât în majoritatea anilor cu cursuri de e-learning, hibride și anularea multor activități extracurriculare. Acest tratament necesită o monitorizare considerabilă din partea familiilor, astfel încât flexibilitatea programelor a ajutat multe dintre familiile cu care lucrez în prezent.
anxietate aproape constantă, atunci când mâncarea este în jur.

► Citeşte şi: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

Dr. Christina Ciaccio este doctor la Spitalul Universitar din Chicago și oferă îngrijire copiilor și adulților cu alergii alimentare, rinită alergică, urticarie, erupții alergice și astm. Ea crede cu tărie în educarea pacienților și a familiilor acestora și implicarea lor în procesul de îngrijire într-un mod semnificativ.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!