Sari la conținut

Avertizarea Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) cu privire la creșterea alarmantă a cazurilor de VSR (virusul sincițial respirator), în rândul bebelușilor și copiilor mici

Medicii înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor severe de virus sincițial respirator (VSR) în rândul bebelușilor și copiilor mici din Florida și Georgia, au avertizat oficialii americani din domeniul sănătății.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au trimis un aviz medicilor, menționând că aceste creșteri prezic, de obicei, începutul sezonului VSR.

► Citește și: Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă vaccinarea tuturor copiilor împotriva virusului sincițial respirator (VSR)

Infecțiile cu VSR pot fi destul de grave la copiii mici, ducând la până la 300 de decese la copiii sub 5 ani în fiecare an, potrivit CDC. Aproximativ 2 milioane de vizite la medic și 80.000 de spitalizări sunt cauzate de VSR în rândul bebelușilor și copiilor mici în SUA.

Spitalizările pentru VSR în Georgia au crescut de la 2 din 100.000 de copii cu vârsta de 4 ani și mai mici la 7 la 100.000 de ani între 5 și 19 august, potrivit CDC. Cele mai multe dintre aceste spitalizări au fost în rândul bebelușilor.

► Citește și: Alăptarea protejează bebelușul împotriva virusului sincțial respirator (VSR)? Iată ce spun studiile

În SUA, un nou vaccin pentru VSR a fost aprobat, pentru a ajuta la prevenirea infecției la bebeluși și la copiii mici cu risc. Anticorpul monoclonal este destinat sugarilor cu vârsta sub 8 luni. Copiii expuși riscului pot primi o a doua doză până la vârsta de aproximativ un an și jumătate.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat, de asemenea, un vaccin RSV pentru femeile însărcinate, menit să protejeze nou-născuții în primele șase luni de viață.

► Citește și: Ați auzit de vsr? E un virus pe care aproape sigur l-a avut și copilul tău!

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!