Sari la conținut

Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă vaccinarea tuturor copiilor împotriva virusului sincițial respirator (VSR)

Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA recomandă ca tuturor bebelușilor cu vârsta sub 8 luni să li se administreze o nouă doză de vaccin, pentru a-i proteja împotriva virusului sincițial respirator sever (VSR).

S-a demonstrat că vaccinul reduce cu aproximativ 80% riscul de spitalizări pentru VSR la bebeluși, a spus CDC într-un comunicat de presă.

„Această nouă imunizare oferă părinților un instrument puternic pentru a-și proteja copiii împotriva VSR”, a spus directorul CDC, dr. Mandy Cohen.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul virusului respirator, este important să folosim aceste noi instrumente disponibile pentru a ajuta la prevenirea bolilor severe cu VSR. Încurajez părinții să discute cu pediatrii despre această nouă imunizare și despre importanța prevenirii cazurilor grave de VSR”, a adăugat Cohen.

► Citește și: Alăptarea protejează bebelușul împotriva virusului sincțial respirator (VSR)? Iată ce spun studiile

Anunțul lui Cohen a fost precedat de un vot unanim care a susținut împlinirea din partea Comitetului Consultativ pentru Practici de Imunizare (ACIP), un grup de experți care face recomandări pentru CDC cu privire la utilizarea vaccinurilor.

ACIP a recomandat, de asemenea, ca bebelușii cu vârste cuprinse între 8 și 19 luni, cu probleme de sănătate, să primească o a doua doză de vaccin pentru al doilea sezon RSV. Vaccinul împotriva RSV trebui să fie disponibil în câteva luni, a raportat CNN.

► Citește și: Din ce în ce mai mulți bebeluși mor din cauza virusului respirator sincțial (RSV), spune un nou studiu

Bebelușii care sunt născuți în timpul sau înainte de începerea sezonului RSV ar trebui să primească o doză în prima lor săptămână de viață, recomandă CDC. Cei sub 8 luni care nu au primit vaccinul, ar trebui să primească o doză înainte de începerea sezonului VSR.

În Statele Unite, sezonul VSR durează, de obicei, din octombrie până în martie.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!