Sari la conținut

Bebelușul a căzut din pat? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci

Bebelușii sunt predispuși la accidentări, în ciuda eforturilor pe care părinții le fac pentru a le preveni. O astfel de situație apare atunci când copilul cade din pat. Bebelușii care au început deja să se rostogolească pot fi mai predispuși să cadă din pat, crescând riscul rănilor, cum ar fi traumatismele la cap.

Care este primul lucru pe care trebuie să îl faci, dacă bebelușul cade din pat?

Căderile bruște pot determina bebelușii să-și piardă cunoștința. Imediat după ce bebelușul a căzut din pat, verifică dacă are semne de rănire. Mergi cu bebelușul la medic, pentru o consultație.

► Citește și: Bebe a căzut din pat. Ce este de făcut?

Dacă bebelușul nu este conștient la scurt timp după accidentare, poate fi vorba despre o urgență medicală. Iată 4 lucuri pe care trebuie să faci, dacă bebelușul a căzut din pat și nu își recapătă cunoștința:

1. Sună la 112 pentru a solicita ajutor imediat.

2. Lasă copilul să stea întins pe podea și nu-l mișca. Dacă micuțul are leziuni ale coloanei vertebrale sau ale gâtului, atunci mișcarea poate agrava leziunile.

3. Întoarce copilul pe o parte și ține-i gâtul drept dacă are vărsături sau convulsii.

4. Dacă micuțul sângerează, aplică un tifon sau o cârpă curată pe zona care sângerează.

Îngrijirea bebelușului în primele 24 de ore după ce a căzut din pat

Este posibil să fie nevoie să-ți monitorizezi copilul în primele 24 de ore după ce a căzut din pat, deoarece simptomele pot apărea după câteva ore.

► Citește și: „Lasă-l să plângă că face plămâni!”- o mare tâmpenie

Mulți bebeluși au tendința să doarmă după ce au căzut de pe pat. Poți încerca să-ți trezești bebelușul la câteva ore, pentru a te asigura că totul este în regulă. Mergi cu el la medic dacă are probleme cu trezirea sau dacă doarme neobișnuit de mult.

Bebelușii pot avea schimbări de comportament după cădere și pot deveni mai agitați. Nuanța roșiatică a urinei, refuzul de a mânca sau vâtătăile de pe corp pot indica leziuni interne. Solicită asistență medicală dacă copilul tău are oricare dintre aceste simptome.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!