Sari la conținut

Câteva lucruri pe care trebuie să le știi, despre primul an cu nou născutul

Am auzit cu toții sfaturile părinților mai experimentați: dormi când doarme și bebele, fă-i cât mai multe poze, pentru că fățuca i se schimbă zilnic, bucură-te de fiecare moment, pentru că timpul trece inexplicabil de repede!

Adevărul este, însă, că fiecare mamică experimentează diferit primul an cu micuțul. Diferențele sunt date de temperamentul puiului, de hormonii tăi, de stilul tău de viață, de filozofia ta de părinte și nu numai... Cu toate acestea, sunt câteva elemente pe care noi le-am pune sub aceeași umbrelă.

Momentele la care să te aștepți, despre care nu ți-a povestit nimeni.

Tot ceea ce se va întâmpla în lumea ta se va învârti în jurul mișcărilor intestinelor micuțului – Te vei uita zilnic la culoare, consistență, frecvență, cantitate și chiar miros. Vei simți că te vei specializa pe tema „căcuță de bebeluș” și nu ți se va părea deloc ciudat să vorbești despre asta chiar și stând la masă; cu oricine.

Se va face pipi pe tine. Des. Des, des, des. Și nu te va deranja. Chiar deloc.

Nimic nu îl va trezi pe bebe mai repede decât faptul că ai plecat de lângă el. Nici măcar bormașina vecinului.

Vei simți că ai urcat într-un roller coaster din care te rogi zilnic să cobori. Numai că uiți să te bucuri de emoțiile pe care ți le oferă. Căci vor trece mult prea repede și îți va fi dor. Foarte dor!

► Citește și Ne grăbim să supravieţuim etapelor şi uităm ce este mai important: să ne bucurăm de fiecare, în parte

Te vei simți judecată, mai devreme sau mai târziu - Că ai născut. Natural sau prin cezariană, oricum ar fi, cineva te va judeca. Că alăptezi prea mult, prea puțin sau deloc. Că i-ai dat suzetă. Sau că nu i-ai dat. Că nu te întorci mai repede la muncă. Sau că e prea repede. Vestea bună este că, cu cât vei avea mai multă înceredere în tine, cu atât mai puțin te vor atinge criticile. Fă ceea ce îți spun inima de mamă și intuiția.

Nimic nu se compară cu respirația copilului tău, în timp ce doarme, pe pieptul tău. Absolut nimic! Poate doar mirosul lui... În orice caz, important este că nu trebuie să alegi.

Vei cunoaște o altfel de iubire. Caldă, blândă, imensă, necondiționată...

► Citește și De ce iubesc să îţi fiu mamă


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!