Sari la conținut

Cele mai bune sfaturi pentru mămici: cum alegi scutecul potrivit pentru bebelușul tău?

Vezi gGalerie foto

Ce mămică nu își dorește ca bebelușul său să beneficieze nu doar de cea mai bună îngrijire, ci și de cel mai înalt grad de confort? Atunci când vine vorba despre starea de sănătate, în mod definitoriu cea a copilului dumneavoastră este mai presus decât orice. Așadar, începând de la scutece pentru bebeluși, cărucioare și până la alimente, părinții trebuie să se asigure că iau cele mai bune decizii.

Dar cum poate o mămică să aleagă dintre numeroasele modele de scutece pentru bebeluși? Indiferent de tipul de scutec pentru care optați, este important să fiți conștientă încă de la început de avantajele și dezavantajele pe care acesta le prezintă, însă trebuie să-l alegeți pe cel care este cel mai favorabil pentru gradul de igienă asigurat copilului dumneavoastră.

Așadar, principalele aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când intervine necesitatea alegerii scutecelor sunt:

1. Măsura potrivită pentru copilul dumneavoastră: unul dintre principalele criterii în funcție de care trebuie să luați o decizie ține de măsura scutecelor pentru bebeluși indicată copilului dumneavoastră. Astfel, cel mai bun indice este greutatea bebelușului. De asemenea, un alt aspect care mai contează în acest sens este conformația copilului, întrucât nu toți micuții au aceeași statură sau greutate.

Totodată, orice mămică trebuie să ia în considerare faptul că ai lor copii sunt în creștere, mai precis în faza în care avansează foarte repede din punctul de vedere al conformației, motiv pentru care un scutec care i se potrivește ca mărime acum nu va mai fi potrivit și peste 6 luni.

2. Gradul de absorbție: în mod definitoriu, atunci când vă confruntați cu necesitatea de a cumpăra cele mai potrivite scutece pentru copilașul dumneavoastră, trebuie să luați în considerare timpul aproximativ în care se va menține senzația de uscat. De exemplu, cele mai indicate modele în acest sens sunt cele de unică folosință, fiind cu mult mai avantajoase decât scutecele refolosibile.
Practic, gradul de absorbție al unui scutec este dat de componența substanțelor sale, astfel încât lichidul se transformă în gel atunci când intră în contact cu respectiva compoziție.

3. Materialele din care sunt confecționate scutecele pentru bebeluși: un alt aspect de mare importanță atunci când vine vorba despre sănătatea optimă a micuțului constă în materialul din care este confecționat scutecul pe care îl alegeți. Așadar, deși marea majoritate a scutecelor pentru bebeluși sunt confecționate din latex și substanțe de absorbție, înainte de a opta pentru un anumit model, recomandat ar fi să verificați gradul de sensibilitate al pielii copilului, precum și predispoziția sa de a fi afectat de o serie de alergii.

Care sunt cele mai recomandate scutece pentru bebeluși?

Deși mămicile acordă o mare importanță aspectelor de mai sus, rămân în continuare o gamă destul de diversificată a producătorilor de astfel de produse, ceea ce le îngreunează decizia.

Varianta de scutece Huggies se dovedește cu adevărat avantajoasă mămicilor care își doresc să îi asigure bebelușului un grad înalt de confort, însă la prețuri pe cât se poate de accesibile. Aceste produse beneficiază de o tehnologie de ultimă generație, și anume Dry Touch, care constă în absorbția imediată a lichidelor și apoi blocarea acestora rapidă, spre a se evita contactul pielii cu umezeala. De asemenea, această marcă de scutece se definește și prin libertatea de mișcare oferită bebelușilor, care încep să devină din ce în ce mai curioși. Un alt aspect absolut interesat al scutecelor huggies constă în calitatea materialelor cu micropori folosite în realizare, dar și în banda pentru talie pe cât se poate de elastică și de moale.

Varianta de scutece Pampers pentru bebeluși este o altă opțiune de care mămicile ar trebui să fie de-a dreptul interesate. Nu doar finețea materialelor, ci și canalele absorbante ale acestui model de scutec se dovedesc desăvârșite în protecția pielii împotriva umezelii, ce ține până la 12 ore. De asemenea, un aspect pe cât se poate de relevant în acest sens ține de flexibilitatea materialelor din care scutecul este realizat, acest model de exemplu fiind confecționat în așa fel încât pielea bebelușului să poată respira pe deplin. Totodată, scutecele de tip pamperși se dovedesc o alegere ideală deoarece cuprind un indicator de umezeală care prin schimbarea culorii semnalează părinților că bebelușul a udat scutecul și că trebuie schimbat. Nici zona ombilicală a micuților nu este neglijată, aceste modele având o formă special desemnată primelor zile de viață ale copilașului.

Așadar, deși pare un articol mărunt, scutecul pentru bebeluși este un produs extrem de relevant, a cărui achiziție poate să pună în dificultate numeroase mămici. Dacă vă doriți mai multe informații cu privire la astfel de produse, puteți accesa magazinul online de top în asemenea articole destinate copiilor, și anume: nichiduta.ro.

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!