Sari la conținut

Controlul pediatric al bebelusului de doua luni

Doctorul il va:

-    Cantari si masura, va aprecia daca se dezvolta normal

-    Observa  orice probleme de sanatate pe care bebelusul le-ar putea avea la aceasta varsta, cum ar fi: ( acnee, piele iritata din cauza scutecelor, care sunt foarte comune la aceasta varsta)

-    Raspunde  la orice intrebari in ceea ce priveste alaptarea bebelusului

-    Verifica  vederea

 Intrebari pe care le poate pune medicul:

-    Cum doarme bebelusul? La aceasta varsta, bebelusii vor dormi mai mult noaptea  si mai putin in timpul zilei. Media este de 9-10 ore pe noapte si 5-6 ore pe zi, in cateva reprize.

-    Cand, cum si cat de des mananca bebelusul ? ( majoritatea bebelusilor inca manaca la interval de 3-4 ore, desi frecventa s-ar putea sa scada pe masura ce luna a doua se apropie de sfarsit.

 -   Cum plange bebelusul? Daca bebelusul este foarte agitat doctorul iti va sugera moduri in care sa il calmezi. Ai observat vreo schimbare? Majoritatea bebelusilor incep sa fie mai linistiti in jur de 6-8 saptamani.

-    Cat control are bebelusul asupra gatului? Controlul gatului si capului  reprezinta un pas foarte important in dezvoltarea bebelusului. Pana acum acesta trebuie sa isi fi tinut capul ridicat macar pentru cateva secunde atunci cand statea pe burtica.

-    Poate bebelusul sa-si foloseasca bratele pentru a se sustine?  Acest pas in dezvoltarea bebelusului e un semn al puterii muschilor si a coordonarii, pe care il vei pute oberva in aceasta  perioada sau peste o luna.

-    Cum raspunde bebelusul atunci cand vorbesti cu el? La aceasta varsta bebelusul va incepe sa gangureasca- este unul din primii pasi spre limbajul articulat

-    Bebelusul a inceput sa zambeasca?  Majoritatea bebelusilor zambesc la aceasta varsta, e unul din primele comportamente sociale.

-    Ai observat ceva neobisnuit la ochii sau privirea bebelusului?

-    Ai observat probleme in legatura cu auzul bebelusului? Simtul auzului este dezvoltat complet inca de la nastere, asa ca daca nu se uita spre directia din care aude o voce, in special una familiara, ar trebui sa-i spui doctorului.

- Care este pozitia corpului bebelusului?  Membrele trebuie sa i se fi relaxat pana acum din pozitia pe care o avea la nastere, dar daca este “moale” si lipsit de vlaga sau pare sa iti alunece din maini cand il ridici, spune-i doctorulului.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!