Sari la conținut

Cu bebe în sezonul rece! Cum îți pregătești prichindelul pentru lunile friguroase

Iarna... O vreme dificilă mai ales în cazul îngrijirii bebelușilor, deoarece cu cât sunt mai mici şi mai sensibili, fiind extrem de predispuşi răcelilor, tusei sau stărilor febrile. Tocmai de aceea e important să-l pregătești pe bebe din timp timp de sezonul rece, pentru a evita neplăcerile care ar putea afecta sănătatea prichindelului.

Ai crede că frigul este principalul dușman al bebelușului în lunile friguroase de toamnă și în cele de iarnă. Însă nu este așa: schimbarea bruscă de temepratură este cauza celor mai multe neplăceri în ce privește sănătatea copilului tău. Cum în primele luni, cel mic nu-şi poate regla în mod natural temperatura corpului, va trebui să fii foarte atentă și să verifici mereu dacă îi este frig sau cald.

Cum îți dai seama dacă nou-născutul nu se acomodează cu temperatura ambientală? Iată câteva semne:

 • pielea palidă, mâinile sau picioruşele reci arată că îi este frig;
 • transpiraţia sau îmbujorarea obrajilor sunt semne clare că îi este cald;
 • manifestările nervoase destul de dese ar trebui să îți atragă atenția și să îi verifice temperatura.

Nu uita! Chiar dacă este iarnă, ieşiţi la plimbare zilnic!

Pentru a-l feri de schimbările bruşte de temperatură este recomandat să ieşi cu bebelușul tău la orele amiezei, când temperaturile contrastează mai puţin. Îmbrăcăprichindelul cu ceva mai gros şi asigură-te că hăinuţele sunt fine, comode, nu prea strâmte pentru ca pielea bebeluşului să poată transpira.

►Citește și Purtarea căciuliţei la nou născuţi. Recomandările specialistului

Care sunt hăinuțele potrivite pentru bebe în sezonul rece? Cele care au sisteme de închidere precum capsele, aricii şi cordoanele din material textil. În caz că hăinuţele alese au nasturi, este bine ca aceştia să fie mari, plaţi şi situaţi în spate, astfel încât cel mic să nu ajungă la ele.
Cele mai potrivite hăinuţe pentru bebeluşi sunt body-urile. În special cele cu gât larg, la care materialul de pe umeri este suprapus şi care au capse între picioare. Sunt foarte uşor de pus şi de scos.
De asemenea, sunt recomandate şi salopetele cu capse dispuse în faţă pe picioruşe. Sunt foarte uşor de deschis pentru a-i schimba repede scutecul.

Important! Pentru pielea bebeluşului, materialul hainelor trebuie să fie 100% din bumbac!

Îngrijirea pielii bebelușilor în sezonul rece

În lunile de iarnă, prichindeii sunt predispuşi la uscarea pielii deoarece glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate. Formele de erupţie pot fi asociate cu roşeaţă, mâncărime, urticarii şi alte posibile decolorări ale pielii. Tocmai de aceea ar fi bine să-ți formezi un obicei ca, înainte de fiecare ieşire din casă, să hidratezi pielea copilului pentru a preveni uscarea şi crăparea acesteia. De asemenea, buzele trebuie foarte bine hidratate pentru ca vântul să nu le usuce.

Atenție mare și la săpunul folosit la băiţa lui bebe! Acesta trebuie ales cu atenţie, pentru că în lunile de iarnă usucă şi mai tare pielea. Alege un săpun cu acţiune slabă şi apă caldă, nu fierbinte.

►Citește și 7 sfaturi pentru a avea grijă de pielea bebelușului

În același timp, dacă aerul din casă este prea uscat, folosește un umidificator pentru camera copilului, astfel nici pielea şi nici căile sale nazale nu se vor usca.

Și nu uita că cea mai bună protecţie pentru bebelușul tău o oferă produsele de îngrijire naturale sau organice, care nu sunt la fel de agresive cu pielea precum celelalte.

Sursa: babycentre.co.uk

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!