Sari la conținut

Cum se dezvolta auzul bebelusului?

Auzul

Daca bebelusul nu are o afectiune depistata, el va auzi inca de la nastere. Pe masura ce creste, isi va folosi auzul pentru a capta o mare cantitate de informatie auditiva din mediul care il inconjoara, care ii va stimula dezvoltarea creierului avand influente si asupra dezvoltarii fizice, incat bebelusul va putea sa stea in sezut, se va putea muta de pe  o parte pe alta si va putea merge.

Cand se dezvolta auzul?

Simtul auzului va fi complet dezvoltat pana cand bebelusul va implini o luna.

Cum se dezvolta?

Inca de la inceput, bebelusul va fi foarte atent la toate sunetele din jurul lui, mai ales la cele inalte. Va reactiona la sunetele familiare, cum ar fi vocea ta si va tresari atunci cand aude un sunet neasteptat. In jurul varstei de trei luni, lobul temporal, o parte a creierului unde se afla receptorii pentru sunet si pentru miros, va deveni mai sensibil si atunci cand bebelusul va auzi vocea ta se va uita in directia in care esti si va incerca sa iti raspunda.

Nu-ti face griji daca se intampla sa se uite in alta parte atunci cand ii vorbesti, dar spune-i doctorului daca nu are nici o reactie cand iti aude vocea.

La varsta de 5 luni, bebelusul isi va da seama de unde vin sunetele si va reactiona rapid la cele noi. Isi va recunoaste si numele, fii atenta cum se uita la tine atunci cand ii spui pe nume sau vorbesti despre el.

Ce urmeaza?

Auzul bebelusului tau se va dezvolta foarte repede, de aceea e necesar sa detectezi orice problema cat mai curand posibil si sa te adresezi unui medic specialist.Rolul tau!

Poti face multe lucruri pentru ca bebelusul sa auda cat mai multe sunete. Canta-i cantece de leagan sau pune-i muzica. Poti alege muzica clasica sau cantaretii tai favoriti. Chiar si ticaitul unui ceas e posibil sa-ti amuze copilasul. Pe masura ce incepe sa reactioneze, iti vei da sema ce melodii si sunete ii plac mai mult.

Daca ii citesti bebelusului, nu are importanta ce varsta are, efectul va fi favorabil de vreme ce ascultandu-te isi va forma auzul pentru cadenta si tonul vocii si va invata mai repede sa vorbeasca. Pe masura ce va creste va incepe sa reactioneze la sunete si va incerca sa le imite, desi la inceput vei auzi numai consoane cum ar fi “m” si “b”.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Ajay

    If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I'd say "Knawbuoga, dude!"

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


adevarul.ro