Sari la conținut

De cate ore de somn are nevoie copilul pana la doi ani

Somnul este unul din cele trei elemente esentiale in dezvoltarea copilului alaturi de alimentatie si dragostea parintilor. Este firesc ca parintii sa fie adesea preocupati de numarul de ore de somn si sunt ingrijorati in egala masura daca acesta doarme prea putin sau, dimpotriva prea mult. 

Fiecare copil are un numar ideal de ore de somn. Unii se multumesc cu mai putin, in timp ce altii au nevoie de mai multe ore de somn.

Cel mai des se poate spune despre copilul de pana la doi ani ca nu doarme suficient, iar acesta carenta - care deseori devine una cronica, afecteaza negativ comportamentul, pofta de mancare, dar si ritmul de crestere.

Tabelul prezinta valori medii ale necesarului de somn pana la varsta de doi ani si este orientativ. Se considera ca variatii de plus/minus o ora se inscriu in limete normale.

Pe de alta parte nu te ingrijora daca bebelusul tau doarme mult. In general, programul normal de somn al copilului pana la sase luni este intre 14 si 20 de ore ore pe zi.

In cursul celei de a treia luni de viata, programul devine ceva mai ordonat, iar numarul orelor de somn scade sub 17 in 24 de ore.

Exista variatii de plus minus doua ore, ceea ce este considerat normal. In plus exista variatii ale numarului orelor de somn de la o zi la alta. Abia dupa sase luni copiul isi reduce cu adevarat numarul orelor de somn.

Citeste si: Tulburarile de somn ale bebelusului

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!