Sari la conținut

Frigiderul, prietenul mamei și al bebelușului

Copilul dumneavoastră a mai crescut și ați început diversificarea. La început, vă va fi mai greu să calculați porțiile și să gătiți foarte puțină mâncare pentru el, de aceea frigiderul vă va ajuta să munciți mai puțin și să petreceți mai mult timp cu cel mic, fără a-l priva pe copilașul dumneavoastră de bunătățile gătite de mami.

Cele mai importante reguli de păstrare și servire a mâncării ținute la rece

1. Cât timp este sigură mâncarea pentru bebeluși în frigider?

Regula generală este că piureurile pentru bebeluși făcute în casă pot fi păstrate până la 48 de ore în frigider. După această perioadă, probabilitatea de creștere a bacteriilor în piure se mărește, chiar dacă nu e ceva ce puteți vedea cu ochiul liber. Orice alimente rămase după această perioadă trebuie aruncate.

Puteți păstra la frigider borcanele deschise de mâncare pentru bebeluși care nu au intrat în contact cu saliva bebelușului dumneavoastră. Răciți alimentele cât mai repede posibil (ideal în decurs de 1-2 ore) și puneți-le în frigider sau congelator, în recipiente curate și acoperite. Puteți găsi pe altex.ro aparate ce includ atât unitatea de refrigerare cât și congelator.

2. Încălziți mâncarea pentru bebeluși după ce a stat în frigider?

Mâncarea pentru bebeluși cumpărată din comerț poate fi servită la temperatura camerei dacă tocmai ați deschis un borcan nou. Odată deschisă, mâncarea pentru copii ce rămâne va trebui să fie păstrată la frigider. Puneți din nou capacul peste borcan și păstrați la frigider timp de 1 - 2 zile.

Dacă serviți bebelușului resturi din frigider sau congelator, încălziți foarte bine mâncarea, apoi lăsați-o să se răcească! Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăror bacterii ar fi putut apărea în cele 1-2 zile cât timp mâncarea a stat în frigider. Cel mai bine este să îi serviți copilului mâncarea caldă sau la temperatura camerei. Atenție, însă, să verificați întotdeauna temperatura înainte de servire!

3. Cât rezistă la frigider mâncarea pentru bebeluși?

Regula generală este să nu depășească 48 de ore la frigider după ce au fost gătite. Iată câteva informații orientative pentru păstrarea alimentelor pentru bebeluși:

  • fructe și legume pasate: 2 până la 3 zile
  • carnea și ouăle fierte: 1 zi
  • piureul de morcovi: până la 3 zile.

4. Congelarea alimentelor pentru copii este sănătoasă?

Dacă este făcută în modul corect, mâncarea congelată este perfect sănătoasă pentru bebelușul dumneavoastră și vă va ajuta să nu mai gătiți în fiecare zi, economisind astfel și alimentele. Puteți cumpăra mâncarea deja gătită și congelată din magazin sau o puteți face acasă și o puteți congela.

Pentru a congela, puneți cu lingura piureul pentru bebeluși în tăvițe de cuburi de gheață curate sau în pahare de plastic. Acoperiți cu un capac sau folie de plastic și etichetați fiecare recipient cu data la care a fost gătită mâncarea și ce conține. Astfel, veți avea mai multe mese gata într-o clipită. Puteți folosi bandă adezivă și un marker pentru a ține evidența mai ușor.

Pentru a servi mâncarea congelată, scoateți cuburile într-un castron sau într-o cratiță și încălziți-le la foc. Dacă ați depozitat porțiile în păhărele de plastic, țineți paharul sub un jet de apă caldă până se desprinde mâncarea de el. Mâncarea gătită poate fi păstrată la congelator pentru maximum 30 zile, iar piureul de fructe pâna la 90 zile. Înainte de a folosi piureul de fructe, lăsați-l la decongelat peste noapte în frigider.

Cu ajutorul tehnologiei moderne, avem șansa să ne bucurăm din plin de prezența copiilor noștri, jucându-ne cu ei mai mult și având libertatea de a avea mai multe ieșiri în natură împreună, fără grija de a fi în fața aragazului de trei ori pe zi!

Sursă foto: Pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!