Sari la conținut

Importanța nașei în viața copilului. Cum alegi nașa potrivită pentru bebelușul tău?

Multe mămici simt presiune atunci când vine momentul să se hotărască cine le va boteza copilul. Cu toate acestea, nu întotdeauna ne dăm seama care este de fapt rolul nașei și cât de importantă este ea în viața micuțului nostru.

Contrar a ceea ce cred majoritatea dintre noi, nașele nu sunt persoanele care doar asistă la botezul copilului și la petrecerile lui aniversare. Nașele sunt mai mult de atât, sunt persoanele apropiate copilului și fac parte din familia micuțului.

Nașa nu trebuie să aibă neapărat o legătură de sânge cu nașul copilului. De asemenea, nașele pot fi prietenele mamei sau persoanele care au un rol important în viața mamei și a copilului.

Tradiția alegerii nașei vine din catolicism. Părinții bebelușului aleg două persoane speciale pentru ei, care să le boteze copilul. Nașii micuțului trebuie să aibă grijă de copil, în cazul în care părinții biologici nu pot face acest lucru.

Responsabilitățile nașei de botez

Nașa de botez a bebelușului are o serie de responsabilități, precum:

  • Trebuie să aibă grijă de bunăstarea bebelușului pe care îl botează
  • Să-i ofere consiliere, dacă se va afla în conflict cu altă persoană
  • Să ajute la creșterea micuțului
  • Să-l iubească și să-l protejeze constant
  • Să fie un model pentru bebelușul botezat
  • Să fie prezentă în momentele importante din viața copilului (zile de naștere, absolviri, evenimente școlare, ocazii religioase, nuntă etc.)
  • Să mențină o comunicare deschisă cu copilul
  • Să îl facă fericit.

Cum alegem nașa potrivită pentru bebeluș?

Persoana pe care o alegi trebuie să fie cineva în care ai încredere deplină. De asemenea, nașa copilului trebuie să fie o persoană demnă de acest titlu. Ar trebui să fie responsabilă, grijulie și capabilă să aibă grijă de siguranța și bunăstarea copilului tău.

Nașa copilului trebuie aleasă cu grijă. Chiar dacă ai o relație strânsă cu cineva, nu înseamnă că persoana respectivă are capacitatea de a-și asuma un rol atât de important în viața micuțului tău.

Dacă urmează să devii nașă de botez, iată ce trebuie să știi:

În primul rând, felicitări pentru rolul ales! Ești o norocoasă! Părinții bebelușului pe care urmează să îl botezi te consideră cel mai important și capabil om din viața micuțului lor. Te-au ales pe tine pentru că au încredere în tine și pentru că știu că vei fi alături de copilul lor, indiferent de ce se va întâmpla.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci pentru micuțul pe care urmează să-l botezi este să-l iubești necondiționat. Rolul tău este să-l ajuți de fiecare dată când el va avea nevoie, să te joci cu el și să-i oferi sfaturi atunci când va avea nevoie de ele.

Nu trebuie să-i oferi cadouri de fiecare dată când vă vedeți. O nașă nu este un magazin de jucării, ci o sursă infinită de iubire. Acum că urmează să faci parte din familie, trebuie să acționezi ca atare.

Titlul pe care l-ai primit este demn de respect și admirație. Nu te neliniști crezând că nu ești pregătită pentru acest pas. Când vine vorba să iubești pe cineva, ești întotdeauna pregătită.

Dacă ai îndoilei sau te îngrijorează ceva, discută cu părinții bebelușului. Cu siguranță îți vor oferi informații care te vor ajuta să înțelegi așteptările lor, pentru a-ți indeplini rolul fără probleme.

Amintește-ți că nimeni nu te poate forța să faci ceva ce nu îți dorești. Pentru unii, rolul de nașă este o binecuvântare, însă, pentru alții este o sursă de stres.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!