Sari la conținut

Reguli pentru un somn sanatos

Daca in primele luni de viata copilul doarme cea mai mare parte din timp, de la trei-patru luni somnul devine mai agitat, intervalele de somn se modifica. Cum poti face ca cel mic sa doarma bine, iar culcatul copilului sa nu fie o problema? Iata cateva idei.

In primul rand fiecare copil este diferit si are nevoi diferite.

Rutina este o solutie. Niciodata nu este prea devereme pentru a stabili un program si implicit o rutina in programul de culcare pentru copii. Rutina produce o serie de obisnuite care il fac pe copil sa adoarma linistit, usor si repede.

Rutina este un calmant inofensiv, care nu produce dependenta si care poate sa fie folosit indiferent daca micutul este acsa, la bunici sau in vacanta. O poveste, baita, masajul cu ulei fac parte din rutina pentru un somn linistit.

 
Masa de seara face parte din rutina de seara. Daca micutul suge, el poate sa adoarma in bratele mamei sale, daca manaca diversificat cina trebuie sa fie usoara, dar satioasa, si sa se termine cu cel putin o ora inainte de culcare.
 
Ursuletul de plus sau paturica preferata pot deveni rapid un obiect reconfortant de care copilul se poate folosi pentru a-l ajuta sa doarma. Exista ideea ca cel mic se va atasa in mod exagerat de unele obiecte, dar aceasta nu este nici pe departe o problema

Atmosfera placuta in casa, linistea si senzatia de confort sunt alte elemente care induc calmul si indeamna la somn.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!