Sari la conținut

Jucarii potrivite pentru bebelusii intre 9 si 12 luni

Atunci cand bebelusul are 9-10 luni va putea sa se miste prin camera ori de-a buselea, ori mergand sprijinindu-se de mobile. Pana la 12 luni majoritatea bebelusilor pot sta in picioare si chiar merge.

Bebelusul a invatat cum sa foloseasca diferite obiecte si unelte, impingand mingea cu un bat sau jucandu-se cu bucatele de morcov in farfurie, ajutandu-se de o lingura. E mai interesat si de jocurile interactive. Gadila-l si lasa-l si pe el sa te gadile. Vorbeste la telefon si da-i-l lui cateva momente dupa care continua-ti conversatia. Va intelege din ce in ce mai multe cuvinte si va recunoaste denumirea obiectelor familiare.

Mobilitatea creste si un bebelus de aceasta varsta va vrea sa se miste cat mai mult, sa ajunga si sa prinda obiectele care pana acum erau in afara sferei sale de actiune.
 
Jucarii pe care sa le impinga Acest tip de jucarii ii dau bebelusului tau sansa de a exersa mersul. Alege o jucarie care este destul de mare si grea incat bebelusul sa se poata sprijini de ea si sa faca doua trei ture prin sufragerie.Dupa ce va merge bine, faptul ca poate sta in picioare fara ajutor nu mai inseamna o noutate, bebelusului ii va placea sa traga si sa impinga diferite jucarii.
 
Jucarii educative  Incercand sa isi dea seama de ce cubul patrat nu intra prin deschiderea rotunda, este o provocare pentru el. Aceste jucarii de cele mai multe ori fascineaza bebelusii si foarte rar ajung sa se plictiseasca.
 
Mingi: Are de mult mingii dar este si mai distractiv atunci cand le loveste de podea si ele sar.


 
Telefoane de jucarie  Bebelusilor le place foarte mult sa isi imite parintii. Bebelusii vor incerca sa comunice tinand receptorul la ureche si apasand butoanele. Cu cat telefonul e mai apropiat ca forma de cel real, cu atat mai bine.
 
Carti  La aceasta varsta, bebelusii sunt atrasi de carti care au si componente din material textil.
 
Cuburi, care le permit sa exerseze asezarea acestora in turn. Probabil va putea sa puna pana la 4 unul deasupra celuilalt, dupa care distrugerea operei este iminenta.

Galetusa si lopatica Aceste obiecte sunt foarte potrivite pentru momentul in care bebelusului ii va placea sa umple un vas dupa care sa il verse. Ia-le cu voi atunci cand iesiti in parc, pentru ca el sa se joace in groapa cu nisip si va fi ocupat si multumit pentru mult timp.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


adevarul.ro