Sari la conținut

Premergatorul este periculos!

Foarte multi parinti folosesc premergatoarele pentru a-i ajuta pe copiii mici sa invete sa mearga. Putin stiu ca acestea sunt foarte periculoase si mai mult decat atat, exista tari (Canada, de exemplu), unde utilizarea acestora este interzisa, iar comercializarea lor sanctionata cu amenzi incredibil de mari. Medicii pediatri sustin ca premergatoarele sunt extrem de daunatoare pentru musculatura si oasele in curs de dezvoltare ale copiilor.

Este atat de interesant, este atat de unic momentul in care un copil se ridica in picioare si face primul pas, incat folosirea premergatoarelor este o prostie. Afirmatia apartine unui celebru pediatru american, unul dintre medicii care se opun utilizari acestor scaune cu roti. In mod natural copilul invata sa mearga sustinandu-se de mobila si pereti, ajutat si tinut de parinti. In plus momentul in care reusesc, prin propria lor forta, sa faca primul pas este o mare victorie pentru ei si o mare bucure. Toate acestea dispar in cazul in care cel mic a folosit premergatorul. Ce este cel mai rau este ca modul de deplasare, folosind premergatorul este total diferit de pasul normal al omului. In premergatoror copilul se propulseaza inainte impingandu-se cu varful piciorului.

Despre suzeta

Premergatorul este la fel de rau ca suzeta. Si in cazul premergatorului, si in cazul suzetei, acestea aduc confort parintelui. Copilul se misca fara ajutorul lui, este in relativa sigurata. Cu suzeta, tace si doarme, nu plange, nu se exprima. Premergatorul este util parintilor, nu copilului!

Ce nu stiu parintii este ca premergatorul intarzie si aduce prejudicii dezvoltarii aparatului locomotor al copilului. Si mai putini parinti stiu ca premergatorul aduce o intarziere a dezvoltarii intelectuale a copilului. La copilulul de circa un an de zile, dezvoltarea aparatului locomotor stimuleaza dezvoltarea capacitatilor cognitive.

Premergatoarele sunt responsabile pentru o suma de accidente. Leziuni la cap, oase rupte, dinti rupti, arsuri, prinderea degetelor si chiar amputari sau deces.

Premergatoarul permite copilului sa se deplaseze peste puterile sale reale si mai rapid decat timpul de reactie unui parinte. Cele mai multe dintre leziunile au implicat caderea pe scari, arsuri (pentru ca cel mic ajungea in locuri cu obiecte fierbinti), otraviri sau altfel de lovituri.

Canada a interzis premergatoare in 2004. Detinerea unui premergator poate duce la amenzi de pana la 100.000 de dolari sau de sase luni de inchisoare. Dar cu toate acestea 75 la suta dintre copii inca mai folosesc premergatoarele.

Dezvoltarea copilului are cateva etape. Premergatorul le arde si ii lipseste pe acestia de o serie de experiente necesare dezvoltarii lor normale. Copilul care foloseste premergatorul merge mult mai greu, are deficiente de limbaj si, in cazurile foarte grave poate avea o pozitie nefireasca a degetelor d ela picioare.

Fiecare zi in care premergatorul a fost folosit intarzie cu trei zile momentul in care copilul o sa reuseasca sa mearga singur. In plus copilul care foloseste intre 4 si 6 luni premergatorul are o intarziere a dezvoltarii mentale de la 10 luni pana la un an, comparativ cu copiii care nu au utilizat premergator.

Tu folosesti premergatorul? Cand renunti la el?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • irinel

    e incredibil cum faceti niste afirmatii total nefondate si mincinoase. Celebrul pediatru american nu are si el un nume, daca tot e celebru? Probleme neurologice de la premergator... sunteti hilari....

  • Mami

    Ce articol prost si mincinos.
    Am 3 copii care au folosit premergatorul. Nu este nimic adevarat

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!