Sari la conținut

Prima răceală a bebelușului. Cum îi faci față

Prima răceală a bebelușului tău poate reprezenta un moment greu de depășit, dar există câțiva pași importanți care pot ajuta la gestionarea ei.

În măsura în care este posibil, ține-ți bebelușul departe de persoanele bolnave. De asemenea, menține-ți o igienă adecvată a mâinilor și curăță jucăriile, precum și suprafețe unde pot apărea germeni.

► Citește și: Medic Pediatru: NU vă recomand să exagerați cu suplimentele de imunitate! Există riscuri!

Dacă bebelușul tău se îmbolnăvește, este bine să știi cu ce fel de boală se confruntă. Când medicul spune, „este doar o răceală”, poți echivala lucrul acesta cu un virus, nu cu o infecție bacteriană. Virusurile nu răspund la antibiotice. Un virus trebuie să-și urmeze cursul, ceea ce poate dura câteva zile. Între timp, ești nevoită să te lupți cu febra bebelușului și cu simptomele răcelii. Trebuie evitate medicamentele fără prescripție medicală pentru tuse și răceală.

Când vine vorba de verficarea temperaturii bebelușului, pediatrii recomandă termometrul rectal.

► Citește și: 6 simptome ale copilului pe care nu ar trebui să le ignori niciodată

Dacă bebelușul are dificultăți în respirație, febră prelungită, nu se hrănește corespunzător, nu este la fel de activ ca de obicei sau are secreții nazale care sunt prea greu de curățat, mergi imediat cu el la medicul pediatru.

► Citește și: Cum tratăm febra la bebelușii de peste 6 luni

Virusurile care durează mai mult de cinci până la șapte zile trebuie ținute sub observație, mai ales dacă simptomele se agravează. Uneori poate apărea o infecție bacteriană secundară.

► Citește și: Prima răceală a bebelușului. 6 moduri prin care îl poți ajuta să doarmă mai bine când răcește pentru prima dată

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!