Sari la conținut

Prima răceală a bebelușului. 6 moduri prin care îl poți ajuta să doarmă mai bine când răcește pentru prima dată

Când bebelușul tău răcește pentru prima dată, cauți moduri de a-i îmbunătăți stărea de sănătate și te asiguri că doarme cum trebuie.

Simptomele precum nas înfundat, durere în gât și febră pot afecta orice rutină de somn.

Iată ce trebuie să faci când bebelușul răcește pentru prima dată

Verifică-i constant temperatura corpului

Folosește un termometru digital când îi verifici temperatura micuțului. O temperatură de peste 38 ° C îți indică faptul că trebuie să suni imediat la urgențe. Este posibil să fie nevoie să-i schimbi îmbrăcămintea și așternuturile bebelușului, dacă transpiră prea mult.

Ține febra sub control cu ajutorul medicamente, doar dacă este necesar

Nu este nevoie să-i administrezi copilului medicamente dacă nu are febră mare. O temperatură ridicată este modul în care organismul ajută la combaterea infecțiilor, așa că nu-i da bebelușului paracetamol sau ibuprofen imediat cum temperatura crește. Nu-i administra paracetamol bebelușului dacă este mai mic de 2 luni, cu excepția cazului în cae este prescris de un medic.

Ibuprofenul poate fi administrat bebelușilor cu vârsta de cel puțin 3 luni care cântăresc mai mult de 5 kg. C toate acestea, trebuie să eviți administrarea de ibuprofen dacă micuțul are astm.

► Citește și: 5 remedii naturale care sunt periculoase pentru copii

Când vine vorba de medicamente în tratarea răcelii sau tusei, nu toate cazurile necesită antibotic. Antibioticele rareori accelerează recuperarea și pot provoca efecte secundare neplăcute.

Folosește picături de nas

Picăturile de nas pot ajuta bebelușul să respire mai ușor. Asigură-te că alegi picături de nas potrivite pentru bebeluși.

Hrănește-l mai puțin și mai des pentru a preveni deshidratarea și înfometarea

Oferă-i cantități mai mici de lapte și mai dese decât în mod normal. În acest fel, el va rămâne hidratat și va fi mai puțin probabil să se trezească în timpul nopții din cauza foamei.

► Citește și: Ce are copilul meu, gripă sau răceală?

Asigură-te că ai mereu în casă medicamente potrivite pentru răceala bebelușului

Răceala poate apărea imediat și sigur nu vrei să fii luată prin surprindere. Asigură-te că ai mereu în casă un termometru digital, un medicament precum paracetamol sau ibuprofen, picături nazale și aspirator nazal.

Oferă-i copilului tău dragoste și atenție suplimentară

Oferă-i puiului tău mângâieri suplimentare, dacă este răcit. Fii alături de el și îngrijește-l pentru a se recupera cât mai repede.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!