Sari la conținut

Medic Pediatru: NU vă recomand să exagerați cu suplimentele de imunitate! Există riscuri!

În contextul (re)intrării în colectivitate, mămicile sunt îngrijorate că sistemul imunitar al copiilor ar putea fi prea slabit pentru a face față virusurilor și bacteriilor din jur, motiv pentru care caută scurtături către întărirea acestuia. Dar medicii pediatri avertizează: nu trebuie să exagerăm cu suplimentele pentru imunitate!

Medicul pediatru Alina Iordache a postat pe pagina de Facebook a clinicii sale un mesaj de îndrumure, ca răspuns al frecventei întrebări „Dăm sau nu dăm copiilor suplimente alimentare în acestă perioadă?”

Aceasta a explicat că, la vârstă mică, răcelile, virozele sunt normale. Contactul cu virusurile, bacteriile și toate microorganismele din mediu sunt cele care ajuta la construirea sistemului imunitar al copilului nostru. ESTE NORMAL RĂCEASCĂ. Nu este normal facă forme grave de boala, dar răcelile ușoare, cu nas care curge câteva zile, cu durere ușoară de gât, tuse și febra câteva zile sunt frecvente și, ne place sau nu ne place, fac parte din dezvoltare.”

Mai mult, medicul a adăugat și câteva NU-uri de care să ținem cont:

  • 1.       NU le administrați antibiotic la cel mai mic semn de răceală, antibioticul slăbește imunitatea, daca vor primi tot timpul sau de mici antibiotic vor fi cu siguranță mai predispuși se imbolnavesca, pentru vom modifica sistemul de apărare al organismului.
  • 2.        NU recomand exagerați cu suplimentele de imunitate, nu este un lucru chiar bun suparastimulam imunitatea la vârstă mica, pentru nu știm ce se întâmpla în perioada de adult. Exista riscul oferind tot timpul imunostimulante declanșam boli alergice sau boli autoimune, așa nu exagerați cu suplimentele.

De asemenea, dr. Iordache a oferit și câteva sfaturi cu privire la alimentația și greutatea copiilor, încercând să relaxeze părinții aflați în goana după kilograme multe:

Alimentația diversificata îi oferă copilului una dintre cele mai bune protecții. Vitaminele se absorb mai bine din alimente decât din suplimente, așa încercați oferiți o alimentație sănătoasă, cu fructe și legume (preferabil crude), lactate, carne, ou. Bineînțeles vor primi și făinoase, pot primi și un dulce, dar nu exagerați.

Copilul nu trebuie fie gras fie sănătos (din contra, de cele mai multe ori copiii grași nu sunt sănătoși), eu personal prefer copiii slabi, copiii care frunzăresc macarea, care mănâncă cate puțin din fiecare grupa de alimente, care alerga țoață ziua și care nu au răbdare stea la masa mănânce doua feluri de mâncare (nu este nevoie mâncam doua feluri de mâncare la masa).

Copiii trebuie stea mult în aer liber, facă mișcare, indiferent de temperatura de afara. Pot alerge și meargă cu bicicleta sau cu trotineta și la -5®C. Nu îi învățați cocoloșiți, nu le puneți fularul la gura la cea mai mica briza, nu e nevoie de căciulă în septembrie. Pe cât de rezistenți îi învățam, pe atât de rezistenți vor deveni oameni. Este normal fie fereatra deschisa în sălile de clasa, trebuie aerisite sălile în care sunt mulți oameni (chiar și copii mici), aerul curat nu face rău. Este normal alerge în curtea scolii în decembrie la ora de sport (sportivii devin rezistenți tocmai pentru își călesc organismul).

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!