Sari la conținut

Primii cercei pentru fetițe: TOP 4 sfaturi pentru alegerea cerceilor potriviți

De multe ori părinții de fetițe își doresc să-și alinte bebelușii din primele zile de viață, optând pentru hăinuțe cât mai drăguțe sau diverse jucării. Totodată, multe mămici se grăbesc să aleagă primii cercei pentru fetițe și fac găuri în urechile micuțelor încă din primele săptămâni de viață ale acestora.

Iată top 4 sfaturi pentru alegerea cerceilor potriviți pentru fetițe:

1. Optează pentru o intervenție făcută de un medic specialist

Cu siguranță îți dorești o intervenție sigură și plăcută pentru fetița ta, fără a suporta consecințe negative pentru sănătatea copilului. Din acest motiv este important să alegi o pereche de cercei pentru bebeluși de la B&B Shop și să apelezi la un medic care va face intervenția în siguranță și în condiții sterile. Acesta îți poate oferi recomandări despre perioada de recuperare, dar va și consulta copilul, în cazul în care apar reacții adverse.

2. Nu te grăbi să-i faci găuri în urechi copilului în primele zile de viață

Nu există o vârstă optimă când se recomandă să-I pui cercei copilului. De cele mai multe ori, găurile se fac la naștere chiar de către medici, însă este bine să știi că totul depinde de opțiunea fiecărei mame. Dacă vrei să îi pui cercei copilului încă din primele zile de viață, trebuie să ai cu tine la spital o pereche de cercei. Un mic minus constă în faptul că în primii ani de viață copilul nu va putea mișca cerceii pentru a-i plasa în poziția confortabilă pentru urechile lui. Prin urmare este recomandat să consulți opinia medicului de familie, pentru a înțelege când bebelușul este pregătit pentru primele accesorii în urechi.

3. Alege cercei din oțel chirurgical sau metale prețioase

Fiind la etapa de alegere a cerceilor pentru copil, materialul din care sunt confecționați aceștia este esențial pentru sănătatea și confortul acestuia. Optează pentru cercei din aur, argint sau oțel chirurgical care, de obicei, nu provoacă infecții severe. Cu toate acestea există copii care au alergie la anumite metale și va trebui să urmărești constant pielea copilului și zona urechilor, după introducerea cerceilor. În cazul unor reacții adverse, consultă opinia specialistului care a făcut intervenția sau a medicului pediatru, care te va ajuta să identifici problema.

4. Evită mersul la bazin sau la mare, după introducerea primilor cercei

După găurirea urechilor, este necesar să eviți plecările la bazin, la mare, băile cu apă sărată sau cu multe produse chimice. Trebuie să ții cont că locul în care s-a intervenit cu cerceii este încă o rană deschisă, care necesită grijă sporită, pentru ca aceasta să fie tratată, iar băile în apă sărată sau în bazin ar putea provoca apariția infecțiilor, precum și iritații locale neplăcute.

Copilul tău merită cele mai frumoase accesorii și o grijă specială la alegerea acestora. Este important însă să nu grăbești procesele și să intervii în urechile fetiței tale prea devreme, întrucât în primele zile de viață se formează imunitatea pentru a ține piept factorilor externi.

Sursa foto: Pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!