Sari la conținut

Pudra de talc, la bebeluși: ce trebuie să știi despre ea

Pudra de talc face parte din rutina de îngrijire a bebelușului, însă, cu toate acestea, nu este cea mai bună metodă pentru a menține pielea delicată și sănătoasă a unui bebeluș.

Există multiple alternative pentru a înlocui utilizarea acestuia și de a preveni complicațiile asociate cu acest tip de produs. Pudra de talc este folosită pentru a trata sau pentru a preveni erupția cutanată provocată de scutec, care se dezvoltă pe fesele și organele genitale ale bebelușului. Ea conține oxigen, siliciu și magneziu, o combinație de substanțe care absoarbe umezeala.

De ce nu ar trebui să folosești pudra de talc, pentru igiena bebelușului?

În general, pudra de talc este sigură pentru a fi utilizată la bebeluși. Cu toate acestea, ori de câte ori aplici un produs pe pielea nou-născutului, este important să fii vigilentă și atentă. În ciuda faptului că pudra de talc este hipoalergenică, acest produs sau orice produs de igienă poate declanșa o reacție adversă la bebeluș.

În pediatrie, un alt risc de utilizare a pudrei de talc în zona genitală a bebelușilor de sex feminin este predispoziția la dezvoltarea vulvovaginitei.

Pudra de talc și legătură cu cancerul ovarian

Există mai multe studii în ceea ce privește utilizarea pudrei de talc în zona genitală și dezvoltarea cancerului ovarian. Cu toate acestea, dovezile care susțin această asociere sunt insuficiente și acest lucru este demonstrat de unele studii publicate în 2018 în Jurnalul European de Prevenire a Cancerului (ECP). Cu cât se folosește mai mult talc pentru bebeluși, cu atât este mai mare legătura cu cancerul ovarian, dar aceasta nu este singura cauză a bolii.

În 2018, compania Johnson & Johnson a fost acuzată că a vândut pudră de talc contaminată. Cu toate acestea, compania a demonstrat în teste repetate că produsele sale cosmetice nu conțin azbest.

Utilizarea pudrei de talc la bebeluși

Inhalarea pudrei de talc la bebeluși poate provoca probleme respiratorii dacă particulele acesteia intră în plămâni.

Deși nu există un ghid medical precis cu privire la utilizarea sa, iată câteva recomandări utile:

  • Evită contactul cu ochii bebelușului atunci când folosești pudra de talc
  • Nu lăsa produsul la îndemâna copiilor
  • Nu pune pudră de talc direct pe organele genitale ale bebelușului, ci mai degrabă în jurul lor și pe picioare.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!