Sari la conținut

Remedii naturale pentru tratarea colicilor la bebeluși

Colicii reprezintă o afecțiune des întâlnită la bebeluși. Din cauza acesteia, micuții se simt inconfortabil și majoritatea dintre ei plâng continuu, iar părinții nu știu cum să acționeze.

Cu toate acestea, motivele pentru care bebelușii plâng pot fi variate, iar cauza principală poate să nu fie colicii. Ei pot plânge după ce sunt hrăniți, ceea ce înseamnă că vor mai mult lapte. Este important să identifici cauza principală, pentru a găsi rapid o soluție eficientă.

La ce remedii naturale poți apela când bebelușul are colici?

Masaj

Masează burtica bebelușului în miscări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Această metodă are un efect calmant și va stimula tranzitul intestinal.

► Citește și: La ce riscuri este supus bebelușul hrănit cu lapte formulă?

Schimbă poziția bebelușului

Există o poziție care este eficientă în ameliorarea colicilor bebelușilor. Ia bebelușul în brațe, așează-l cu fața în jos, pe antebraț, cu capul sprijinit de mână. Fă câțiva pași cu bebelușul în această poziție și vei reuși să-l calmezi.

► Citește și: Poziții ce calmează colicii bebelușului

Apă cu argilă verde

Poți dizolva o linguriță de argilă verde organică într-un pahar cu apă. Amestecă întreaga compoziție și las-o timp de 12 ore, pentru a se decanta. După ce argila se depune pe fundul paharului, toarnă apa într-un alt pahar și oferă-i micuțului tău câteva înghițituri înainte de mese.

Acoperă bebelușul cu o păturică

Căldura va avea un efect analgezic și micuțul tău se va simți mult mai bine.

► Citește și: Care este legătură dintre migrenele mamei și colicile bebelușului?

Când să mergi cu copilul la medic

Este normal ca bebelușii să aibă colici, din când în când. Cu toate acestea, dacă această problemă reapare frecvent și afectează dieta bebelușului, este important să consulți un medic. Trebuie efectuate teste pentru a verifica dacă există vreo intoleranță sau vreo problemă intestinală care ar putea afecta digestia.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!