Sari la conținut

Sucuri de fructe si legume (4-6 luni)

In procesul complex de diversificare a alimentatiei bebelusului fructele si legumele sunt esentiale si fac parte din categoria primelor alimente.

Se poate oferi copilului la patru luni suc de fructe si legume, daca bebelusul este alimentat artificial. Copiii alimentatia natural nu au nevoie de suplimente nutritive, fie ele si sucuri din fructe si legume pana la sase luni. Laptele matern va satisface perfect toate nevoile copilului pentru primele sase luni de viata.
 
Tine cont de faptul ca sucurile d efructe si legume trebuie diluata cu apa plata sau apa fiarta si racita, proportia fiind de o parte suc si 5-7 parti de apa. In total  120  de mililitri de suc pe zi, este suficienta. sucul se ofera copilului imediat dupa ce a fost preparat, in canita sau biberon.
 
Sucul de fructe
 
Metoda prin care pregatesti sucurile este simpla: spala legume si fructe foarte bine. Taie-le in bucatii mici si pulvezizeaza-le in blender cu putina apa. Nu adauga zahar sau miere. Copilul nu are experienta gusturilor asa ca nu-i nevoie sa-l inveti sa manance dulce.

Mierea de albine este sanatoasa, dar poate sa fie administrata copilului dupa un an.

Care sunt cele mai bune sucuri de inceput?
 
Sucul de morcov. Creste pofta de mancare si aduce un aport excelent de vitamna A si C. Combina sucul de morcovi cu suc de mere si suc de struguri numai dupa ce l-ai oferit copilului simple. Poate bea 50 de mililitri de suc de morcov simplu, completata cu apa.
 
Telina suc poate sa fie combinat cu suc de morcovi. Intre 20-30 de mililitri sunt suficiente. Telina este bogata in vitaminele A, B1, B2, C. Copii ar trebui sa bea suc de telina dimineata si intre mese.
 
Sucul de varza alba. Varza alba contine seleniu excelent pentru sanatatea ochilor si benefic pentru gingii. 20-30 de mililitri sunt suficiente.
 
Smoothie cu fructe si iaurt
 
Sucul de rosii este excelent pentru copiii. Contine vitamina C si acid malic care stimuleaza digestia. Cateva linguri pe zi sunt suficiente. Sucul de rosii este benefic pentru vasele de sange si foarte bun pentru protejarea pielii sensibile a copilului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!