Sari la conținut

Adela Popescu, mărturisiri despre experiența alăptării

După ce a devenit mămică în urmă cu două luni, actrița dezvăluie pe blogul personal ce a însemnat debutul alăptării petru ea. O experiență destul de dificilă în primele zile, dar care a apropiat-o și mai tare de băiețelul ei, Alexandru.

La fel ca pentru multe proaspete mămici, și pentru Adela Popescu alăptarea se dovedește a fi una dintre cele mai intense și dificile experiențe pe care le poate trăi o femeie. Iată ce a povestit actrița pe blogul său personal:

“Treaba cu alăptarea, dragile mele, nu e deloc uşoară. Dacă despre naştere aveam deja o părere, o opţiune clară, în privinţa alăptării, vă spun sincer că nici nu m-am sinchisit să îmi fac una. Părea totul rezolvat de natură. Trebuia doar să fiu disponibilă pentru fiul meu în timp ce el mânca liniştit şi mă privea în ochi cu dragoste. Atât. Ştiţi scenele acelea din filme cu mama zâmbitoare, perfect coafata, fără cearcăne, ţinând la piept un bebeluş cu ochi albaştri şi părul blonduţ cârlionţat, mâncând liniştit din sânul ferm al ei?

Ei bine, la noi nu a fost deloc aşa. Cel puţin nu la început.

Imediat după naştere, poate şi puţin înainte, apare colostrul. Practic, până se instalează lactaţia, adică în a treia sau a patra zi în cazurile fericite, aceste picături de colostru sunt suficiente pentru bebeluşi, ei având încă rezerve de hrană din burtica.
La maternitate, împreună cu consultaţii în lactaţie prezenţi, la fiecare trei ore încercam să îi predăm bebeluşului prima lecţie importantă din viaţa lui. Alăptarea.
Lui Alexandru nu i-a plăcut deloc sânul meu stâng. Pur şi simplu. Cu dreptul nu avea nimic, dar nici nu prea ştia ce să facă cu el. Îl molfăia în fel şi chip, îl pupa, îl voia, îl dezmierdă, dar habar nu avea cum să se „prindă” corect de el. Căci vă spun din toată inima, pe locul doi ca importanță după apariţia lactaţiei este să vă învăţaţi puiul să se ataşeze corect la sân.

O prindere greşită aduce prăpădul după ea. Dureri cumplite, refuzul vostru sistematic de a-l mai hrăni, şi inevitabil încetarea lactaţiei”.

Între timp, Adela a devenit o mămică mai relaxată, cel puțin în ce privește alăptare, dar și extrem de activă căci s-a întors deja pe platourile de filmare ale emisiuni “Vorbește lumea” de la PRO TV, ce-i drept doar pentru o săptămână.

Articole relationate
Și cum, doar atât le-ai luat?

Și cum, doar atât le-ai luat?

Azi am primit de 3 ori această întrebare de la câteva persoane surprinse de ce le-a adus Moșul copiilor mei: o carte de povești pentru fiecare, un ou kinder (la care...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!