Sari la conținut

Băieţelul Adelei şi al lui Radu, îndrăgostit de chitară. Nu renunţă la ea nici cât stă la sânul mamei

Dacă este să vorbim despre moştenirea genetică, se spune că ce naşte din pisică, tot şoareci mănâncă. Iar dacă este să adaptăm proverbul la cazul mult-îndrăgiţilor Adela Popescu şi Radu Vâlcan, putem spune că ce naşte din talent, tot înclinaţii artistice oferă. De ce credem asta? Se pare că băieţelul celor doi, Alexandru, a moştenit talentul muzical al mamei şi se poate lăuda cu această performanţă la doar un an şi cinci luni.

Deşi Alexandru nu face vocalize, s-a îndrăgostit deja de un instrument muzical: chitara.

Într-o postare pe blogul său personal, prezentatoarea emisiunii “Vorbește lumea” de la PRO TV povestește despre pasiunea prichidelului său:

“De ziua mea, aşa cum v-am povestit, am fost la munte cu familia. Casa pe care am închiriat-o avea şi un echipament pentru sesiuni live. Un microfon, o staţie şi două boxe. Toate perfecte pentru chitara lui Bobo. Aşa că sâmbătă la micul dejun beam cafeluţa şi ascultăm recitalul fratelui mai mare. Bineînţeles că am cântat şi eu, şi Natalita, şi Coco şi tati.

Special în această poveste este faptul că Alexandru, cât timp a cântat Bobo, aproximativ 20 minute, nu s-a mişcat din faţa lui. S-a aşezat ca atras de un magnet la o distanţă de un metru şi acolo a stat înmărmurit 20 minute. Lucru posibil doar când doarme. Ştiţi ce zic. Pe toţi ne-a impresionat. Credeţi-mă, momentul a fost chiar special.

La câteva zile după a şi primit din partea naşei mele o chitară în miniatură.Iar din acel moment…nu aveţi idee!!! Efectiv face baie, mănâncă, merge în parc, la culcare, suge, numai şi numai cu chitara în braţe. De asemenea se opreşte ca hipnotizat când la tv apare vreun cântăreţ cu instrumentul în mână”.

În acest context, artista nu poate să nu se întrebe: Oare putem “depista” de pe acum (1 an şi 5 luni) anumite aptitudini ale copiilor noștri, care să ne ajute în negura adolescenței să îi ghidăm către îndeletniciri ce le vin mănușă?

Ei bine, se pare că psihologii spun că da, putem depista aptitutinile copiilor noştri de la vârste fragede şi chiar îi putem ajuta în stimularea creativităţii.

Pentru mai multe detalii, citeşte şi: 3 metode prin care poți dezvolta aptitudinile artistice ale prichindelului tău

Sursa foto: Facebook

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!