Sari la conținut

În ce condiții se închid școlile iarna, în Canada

Vezi gGalerie foto

Anul ăsta, iarna a venit mai repede decât de obicei. Avem zăpadă încă de la mijlocul lui noiembrie. Şi o să tot avem până prin aprilie.

Ca în fiecare an pe la sfârşitul lui ianuarie mama mă întreabă dacă mai avem zăpadă şi răspunsul meu e invariabil: noi avem zăpadă până în aprilie! Anul ăsta mama a fost mândră să-mi spună că şi ei au zăpadă în Bucureşti, c-a nins mai mult decât de obicei şi chiar s-au închis şcolile la un moment dat. Wow, chiar aşa de multă zăpadă aţi avut de s-au închis şcolile? Aici nu se închid chiar aşa uşor şi avem zăpadă şi îngheţ, nu glumă!

Iată media cantităţilor de zăpadă căzute în câteva oraşe din provincia canadiană Quebec (media se bazează pe anii 1981-2010):

Nr. zile  Localitatea Cantitatea în cm
59 Montreal 209,5
76 Sherbrook 286.5
70 Quebec City 303.5
71 Thetford Mines 364.5
141 Schefferville 398.4

 

Revening la tema noastră, iată câteva informaţii cu privire la închiderea şcolilor din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în Quebec, Canada.

Închiderea şcolilor este hotărâtă de Comisia Școlară de care aparţine unitatea de învățământ, iar cel mai important lucru în astfel de circumstanțe este siguranța elevilor, aspect care ghidează Comisia în luarea deciziei şi implementarea acţiunilor de urgenţă.

În general, criteriile pe baza cărora se ia decizia închiderii şcolilor sunt:
a) condițiile și prognozele meteorologice emise de Environment Canada;
b) dificultatea pentru transportul public de a servi teritoriului și de a menține serviciul de transport;
c) starea în care se prezintă drumurile, străzile şi bulevardele observate de către Ministerul Transporturilor din Quebec sau de municipalitatea respectivă.

În cazul în care o situație de urgență apare din cauza condițiilor meteorologice, fie furtună de zăpadă sau ploaie îngheţată (polei), şi forţează luarea deciziei de închidere a şcolilor dintr-o anumită sau mai multe comisii şcolare, aceasta este prezentată cât mai curând posibil pe mai multe căi, astfel încât părinţii şi elevii să fie informaţi în timp util. Aşa că informaţia o găsim:
• pe Facebook;
• pe site-ul comisiei şcolare
• pe sistemul de telefonie al tuturor unităţilor şcolare din comisia respectivă;
• pe posturile de radio și de televiziune.

Iarna aceasta, în zona unde locuim, noi nu au fost închise şcolile încă, deşi am avut deja câteva furtuni de zăpadă şi polei pronunţat din cauza ploilor îngheţate (freezing rain). Dar au fost ani când şcoala s-a închis din cauza furtunilor de zăpadă ceea ce e dificil pentru cei ce nu au familia lărgită pentru a lăsa copiii acasă cu bunici. Şi atunci fiecare încearcă să se organizeze cum poate mai bine, fie unul din părinţi şi ia liber, fie un părinte din clasa copiilor ia mai mulţi copii la playdate în ziua respectivă, dar cu siguranţă toate aceste măsuri necesită o bună organizare.

O iarnă frumoasă să aveţi!

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!