Sari la conținut

Laura Cosoi, despre al doilea trimestru din a treia sarcină

Laura Cosoi va deveni mămică, pentru a treia oară. A mai rămas puțin timp până când Vera și Rita își vor cunoaște surioara mai mică.

La 40 de ani, Laura urmează sa mai aducă pe lume un copil, în prezent fiind în al doilea trimestru de sarcină. Despre această perioadă din viața ei a povestit chiar mămica, pe blogul ei personal, unde a scris:

“Pentru viitoare mămici și toate femeile interesate, astăzi m-am gândit că nu mă ridic de la laptop până nu-ți povestesc cum a decurs cel de-al doilea trimestru de sarcină. Că să fiu sinceră, simt că a zburat! Ăsta a fost motivul pentru care nu am apucat până acum să stau de vorbă cu tine. În mod clar, cea de-a treia e și cea mai ușoară sarcină a mea! E adevărat că nu am făcut sport în perioada asta, dar m-am simțit excelent și am fost super activă. Am făcut treabă acasă, m-am ocupat de fete, am fost în turnee cu piesele de teatru și am filmat la un alt lung-metraj. Au fost și vreo câteva zile când m-am simțit mai presată de volumul de activități, dar până la urmă m-am descurcat. Mă refer la lucrurile obișnuite, pe care le înțeleg foarte bine mamele. Spre exemplu, toate lucrurile pe care trebuie să le faci până la ora 9 dimineața, când duci copiii la grădiniță, adică – spălatul și frecvent se întâmplă că nu vor pasta de dinți pe care le-ai dat-o, ci pe o alta, nici cerealele din farfurie, ci altele, pe care eventual nu le ai în casa în momentul ăla și tot așa.
Iar dacă în seara anterioară abia ai venit din turneu și ești frântă de obosită, parcă și răbdarea e mai limitată. Noroc că fetele sunt destul de înțelegătoare și nu trebuie să le explic de mai multe ori un lucru. În plus, nici eu nu pun presiune suplimentară pe mine. Adică, dacă într-o zi mă simt obosită, nu mă apuc să gătesc la 6 ochiuri. Pregătesc feluri de mâncare mai ușoare și improvizez. Nu înseamnă că suntem mai puțin mame dacă într-o seară le dăm copiilor sandvișuri cu o cană cu lapte.

Una peste alta, sunt surprinsă și recunoscătoare cât de multă energie am avut în cel de-al doilea trimestru. M-am descurcat bine și în perioadele cât fetele au mai stat pe-acasă că au fost răcite, am dus-o de fiecare dată pe Rita la cursurile de balet și actorie și am și călătorit la Istanbul – o vacanță scurta, de doar 3 zile, dar așa cum mi-am dorit – doar eu și Cosmin.”

În ceea ce privește alimentația din timpul sarcinii, Laura Cosoi a mărturisit și în ce constă hrana pe care o consumă, fiind în cel de-al doilea trimestru de sarcină.

“În afara câtorva chestii de bun simț, în cel de-al doilea trimestru de sarcină alimentația mea nu a fost mult diferită față de cea obișnuită. Bineînțeles, nu beau alcool, nu mănânc grăsimi, iau vitaminele recomandate de medic și în rest mănânc foarte bine. Că de obicei când sunt însărcinată, nu mă prea omor cu carnea, dar mănânc pește, brânzeturi slabe, multe salate și crudități, în general. Spre exemplu, că gustare prefer să ronțăi un morcov sau să mănânc niște snack-uri din legume, alune, migdale sau câte un fruct. Beau smoothie-uri – atât din legume, cât și din fructe, cu variante de lapte vegetal. Mă hidratez foarte bine și nu am renunțat la cafea. Însă, după ce termin cafea, beau și multa apă, deci e ok. Așa cum procedez în mod obișnuit, după ora 18.00 nu mai mănânc nimic. Eventual, beau doar câte un ceai”, a scris ea.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!