Sari la conținut

Laura Cosoi, despre vacanța în Maldive cu fetița de doar 7 luni - Galerie Foto

Vezi gGalerie foto

Laura Cosoi și-a petrecut bună perioadă din luna ianuarie „la cald”. Vedeta a plecat împreună cu soțul, cu micuța Rita și cu o gașcă întreagă de prieteni pe însoritele plaje din Maldive. Cum s-a descurcat acolo și până acolo cu un copil de doar 7 luni? A povestit actrița pe blogul personal:

Când le-am spus prietenilor că plecăm în vacanță m-au întrebat cu cine o lăsăm pe Rita. Iar când au auzit că o luăm cu noi, au fost foarte nedumeriți. Argumentele lor erau de genul: „E prea mică”, „Oricum nu înțelege” etc. Înainte de a fi mamă și eu gândeam la fel: ce rost are să iei un copil atât de mic într-o vacanță departe, nici părinții nu se bucură, nici bebelușul nu înțelege. Însă acum văd lucrurile altfel.:)) Chiar dacă Rita nu își va aminti vacanța aceasta, pe undeva știu sigur că se va înregistra în memoria ei, măcar ca atmosferă, că stare de bine, va fi parte din experiența ei de viață. Mă bucur să văd că e super receptivă la tot ce e nou pentru ea, că îi place apa și se bucură de nisip. Călătoria are, din punctul meu de vedere, o valoare educativă și cu cât începi mai devreme, cu atât e mai bine.

Cu privire la zbor, Laura a povesit că La decolare și aterizare am ținut-o la sân (încă o alăptez), iar în avion a avut un loc al ei. Există și variantă unui pătuț mobil sau a unui coș/ pătuț pus la dispoziție în avion. Rita a dormit pe scaun, iar noi mai mult cu ochii pe ea, dar am avut noroc că s-a trezit de puține ori și când ne simțea în preajmă adormea la loc. Am primit din partea echipajului borcanele cu piureuri de fructe și legume, pe care le-am luat la pachet. Fiind zbor de noapte a mers pe standardul “laptic” :).
Am aterizat în siguranță pe aeroportul din Male unde am mai stat vreo 3 ore ca să întregim gașca și apoi am luat barca (speed boat) până la resort. Se pare că Rita a fost în confort pe tot parcursul acestor schimbări. S-a adaptat bine la aerul condiționat din avion, dar și la căldura și umiditatea de pe insulă. Drumul cu barcă nu a ridicat probleme nici el. 

Mai mult, vedeta a detaliat pe blog și ce a conținut bagajul de mână și bagaul de cală, pentru a le veni în ajutor mămicilor care își doresc să plece departe de casă cu bebelușii, dar se tem de tot ceea ce implică o astfel de schimbare.

Ce a mâncat micuța Rita, în toată această perioadă? Am aflat și aceste detalii!

E adevărat că, înainte de a pleca, ne-am gândit bine ce ar putea să mănânce Rita în vacanță.  Bineînțeles că nu facem experimente în ce privește alimentația ei, dar nici nu respingem chiar tot ce e nou. Mergem pe o linie de mijloc, cea mai sigură și pe ingrediente primare, care satisfac necesitățile organismului, evident, adaptate vârstei ei. Mai concret în linii mari lucrurile au stat așa:

Dimineața și seara - Cum îți spuneam, încă o alăptez pe Rita. Iar laptele de la mamă e cel mai bun și la micul dejun și seară
Gustări - Am preparat  gustări delicioase  din fructele pe care le au ei acolo. Am făcut piure de banană sau de papaya, fructul pasiunii, pepene galben, mere, pere, caise și pepene roșu. Rita nu suferă de alergii, ceea ce ne-a permis  să-i introducem și fructe noi.
Iaurtul cu fructe este o altă variantă de gustare bună pentru cei mici. Îl preparam tot eu, din iaurt și fructe proaspete, pe care le zdrobeam cu furculița sau le dădeam pe răzătoare – bine ca am luat-o la mine! A fost foarte utilă.
Dejun - Rita are în momentul asta doar două mese solide pe zi. Două zile ne-au ajuns piureurile pregătite de mine acasă. Apoi, mergeam la prânz la bucătărie ori eu ori Cosmin și rugam să ne fiarbă câteva legume (morcov, cartof dulce, spanac, broccoli) și uneori puțină carne (de curcan sau vită), însă nu în fiecare zi. Îi pasam apoi totul la blenderul de la bucătărie, iar Rita s-a declarat foarte mulțumită de meniu.
Am apelat și la borcănelele gata preparate din când în când, dar micuței noastre, deocamdată, nu îi plac în mod deosebit. :))
Bineînțeles, am avut mare grijă și la hidratare. Apa nu a lipsit!

Ce a avut de învățat Laura, în urma acestei vacanțe destul de curajoase?

Un lucru știu sigur: că acești copilași sunt mult mai puternici și se adaptează mult mai ușor decât credem noi. Au nevoie doar de încredere și de o bună comunicare, de dragoste și de atenție. În rest totul se rezolvă ! Dacă noi suntem liniștiți, convinși că cel mic nu are ce să pățească, dacă îți cunoști copilul foarte bine și îi anticipezi nevoile, totul ar trebui să fie cât se poate de lin. O astfel de atitudine cred că îi face bine și mai târziu, pe parcursul vieții, îl învață să fie încrezător. Mi se pare că acum pot merge cu Rita până la capătul lumii și mă bucur că am luat hotărârea să luăm copilul cu noi peste tot, că vrem să-l integrăm în ritmul nostru de viață, nu să intrăm noi în al ei.

Mai multe despre vacanța Laurei în Maldive puteți citi chiar pe blogul personal al vedetei.
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!