Sari la conținut

Magda Vasiliu, declaraţie controversată pe Facebook: Aşa-zisa emancipare a femeii a distrus femeia. Ştiu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abţine

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj împotriva curentului feminist, făcând o paralelă între generaţiile bunicilor şi  străbunicilor şi cea a femeilor moderne, considerând că „aşa-zisa emancipare a femeii“ este chiar cea care „a distrus femeia“.Magda Vasiliu şi-a exprimat punctul de vedere  împotriva pe 8 martie cu riscul, spune ea, de a fi criticată.

„Ştiu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abţine. 8 martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste. Femeile se plâng că sunt mai prost plătite decât bărbaţii, că nu au acces la aceleaşi joburi, că sunt, pe scurt, discriminate. Tot de 8 martie, zeci de persoane evocau cu nostalgie şi regret scene din copilărie în care mama părea sau poate chiar era centrul universului. Aşa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia“, şi-a început Magda postarea, făcând apoi o paralelă între stilul de viaţă al bunicilor şi chiar al mamelor noastre, şi al nostru, mămicile tinere din ziua de azi.

„Bunicile, străbunicile noastre trăiau până la 80-90 de ani, erau casnice, creşteau copii, schimbau reţete, mergeau la teatru, la operă, pictau, găteau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacanţe, se coafau constant, purtau ciorapi de mătase cu dungă, port-jartier şi pantofi cu toc. Aveau timp să culeagă levănţică şi să o pună în şifonier printre rufe, la fel cum aveau timp să întindă la uscat flori de tei. Citeau, scriau, nu erau aşa «emancipate» ca noi, care nu mai ieşim din blugi, nu mai purtăm tocuri, facem un duş în grabă, mâncăm de la fast food, ne întindem părul cu placa (altceva oricum n-am şti să facem), cu prietenii ne vedem rar şi atunci când ne vedem comandăm mâncare. Suntem veşnic alergate, obosite, sătule de tot şi de toate. Şi asta pentru că am fost proaste. Când am vrut cariere, joburi, etc, trebuia să ne asigurăm că bărbaţii pot şi vor să gătească, să spele, să calce, etc. Nu ne-am asigurat şi ne-am trezit cu toate pe cap. Dacă pe noi ne învăţau bunicile/mamele să gătim, pe copiii de azi părinţii îi duc la cursuri de gătit. Cine dracu’ mai are timp să-i înveţe? Străbunicile şi bunicile noastre aveau tihnă, liniştea mentală de a crea oameni, caractere. Noi, în grabă, mereu pe fugă, mereu în contratimp de vreo 30 de ani încoace, creăm doar indivizi. Aşa că nu ştiu cum o fi mai bine“, a concluzionat Magda Vasiliu.

Aşa cum era de aşteptat, postarea Magdei a iscat reacţii dintre cele mai diverse: “Abia aşteptam să înşire cuvintele astea într-un text… cât adevăr şi cât de mult ne daunează" emanciparea"asta. Te felicit, Magda Vasiliu Stoian pentru curaj şi pentru că spui adevărul.... Am observat şi eu acest lucru la majoritatea femeilor şi regret că nu mai are cine să formeze caractere şi cine să facă toate minunile pe care le-ai enumerat tu mai sus.”, a comentat o utilizatoare la postarea vedetei.

“Aşa-i, Magda dragă...Realizăm prea tarziu că în goana de a oferi totul celor dragi, în special în plan material, am pierdut pe drum esenţa lucrurilor şi le-am oferit doar crâmpeie din ceea ce am fi putut şi ar fi aşteptat să le daruim... Şi mai ales am uitat să fim Noi... femei, mame, soţii, prietene, aducătoare de pace şi frumuseţe”, a mai scris o utilizatoare, de acord fiind cu perspectiva Magdei.

În schimb, au existat şi critici la adresa postării prezentatoarei:  “Adică femeile să se sacrifice pentru a crea și educa bărbați care să conducă lumea? Haha. Not. Pentru o mamă de două fete, perspectiva descrisă de tine nu e deloc îmbucurătoare”.

“Unele dintre noi am fost nevoite să ne , "emancipăm"! Chiar şi cu soţi lângă noi, aveam nevoie de bani ca să putem supravieţui! Aşadar....nu toate am făcut - o intenţionat!”, a mai scris o utilizatoare.

Tu ce părere ai?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!