Sari la conținut

Poţi să-mi spui….Dina

Știți vorba aia – dac-aș avea un leu pentru fiecare dată când mi s-a pronunțat numele greșit, aș fi fost deja milionară.

Nu știu dacă m-a făcut neapărat greu de uitat, dar cu siguranță mi-a adus multe frustrări până să mă obișnuiesc cu ideea că un nume rar este un nume rar și trebuie să-mi asum consecințele.

De la certificatul de naștere scris ”Adina” și ulterior modificat, până la certificatul de căsătorie schimbat de două ori, multe acte, documente și în multe feluri mi s-a mai spus.

Aici e lista scurtă: Adina, Diana, Irina, Alina, Crina, Tina, Nina, Dana.

Apoi, vine partea și mai frumoasă: numele de familie înainte să mă căsătoresc era Țarălungă, scris cel mai des Țară-Lungă sau varianta Țară-lungă.

Prima amintire cu numele meu scris greșit vine de prin clasa a III-a când a trebuit să primesc o trimitere la doctor și asistenta nu m-a crezut când i-am spus cum mă cheamă. Mi-a cerut carnetul de note ca să verifice. Nu știu ce-a uimit-o mai mult: Dina sau Țarălungă dar cert e că sigur nu auzise de cel puțin unul dintre cele două nume.

►Citeşte şi Nume de copii – sugestii și idei pentru numele copiilor

Acuma, dacă mă întrebați pe mine, în afară de Dina Cocea nici eu nu prea am mai auzit de prenumele acesta, iar ca nume de familie l-am întâlnit doar de vreo două ori în toată viața mea. Aparent ar fi o prescurtare de la Constandina, nume grecesc sau de ceva origine aromână. În cazul meu e doar vina ălora de la fabrica de jucării care au numit stocul de păpuși grase cu ochi albastre Dina și după care m-a botezat soră-mea.

Țarălungă e relativ mai des întâlnit. Mi-am dat seama după cum mă întreabă mai toată lumea – sunteți rudă cu preotul Țarălungă din nu știu ce oraș? Sau cu un anumit profesor sau fotbalist….cam atâți Țarălungă sunt în zona noastră.

Mai am un anumit Dragoș în lista de prieteni pe facebook. Încă nu mi-am dat seama dacă suntem rude sau ne leagă doar un nume deosebit.

Actualul nume este Carvalho Bento. Pfuuu, da…care ar fi fost șansele să-mi schimb numele într-unul și mai complicat. De parcă nu m-ar fi urmărit suficient Adina Țară-Lungă, m-am măritat ca să pot să mă prezint:

– Adina fără A în față Carv-a-l-h-o, Be-n-t-o.

(...)

Citeşte mai mult pe mamipetocuri.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!