Sari la conținut

Tu de ce vrei să fii tată?

Stăteam și eu liniștit în casă, bucuros că nu se întâmplă nimic – nimeni nu se ceartă, nimic nu se sparge, nimeni nu plânge sau nu urlă – când vine copchilul la mine și, din senin, îmi pune una din acele întrebări de nu știi ce să răspunzi și pari boul boilor:
– Tati?
– Da, iubitule…
– Tu de ce-ai vrut să fii tată?
– ………

Am clipit des, exact cum ar face un bou al boilor și, panicat că liniștea dura deja de câteva secunde bune, am bălmăjit o tâmpenie de genul:
– Nu știu, pentru că o iubeam pe mami și m-am gândit că ar fi o idee bună să avem un copil…

Pe bune??? O iubeam pe mami și mă gândeam că ar fi o idee bună să avem un copil. Asta e tot ce-ai putut?? Liniștea totală sau mituirea cu o prăjitură ar fi fost mult mai ok decât răspunsul ăsta patetic.


Acum, la vreo trei zile distanță, în liniștea unei cafenele și după mult timp petrecut gândidu-mă care ar fi fost răspunsul corect, sau cel puțin cel pe care aș fi putut să i-l dau, i-aș spune cam așa:

– Pentru că o iubeam pe mami și m-am gândit că ar fi o idee bună să avem un copil.

Stau și mă gândesc și așa, într-o frază care să nu se întindă pe 10 pagini, nu știu cum aș putea explica oricui de ce am vrut să devin tată

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto: Cel mai bun tata

Articole relationate
Cum creștem copii independenți

Cum creștem copii independenți

Dacă aș fi primit câte un bănuț pentru fiecare dată în care mi s-a spus că fii-mea e prea dependentă de mine, că stă numai după fusta mea, că nu stă deloc...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti