Sari la conținut

Viata cu doi copii

Ce inseamna aparitia unui nou-nascut in viata unei familii care are deja un copil? Totul se schimba! Cel putin asta este concluzia la care a ajuns taticul-blogger Daniel Osmanovici.

Viata cu doi copii

…este pe cat este de frumoasa pe atat este de delicata, ca sa nu zic grea. Viata cu doi copii este dincolo de orice extrem de solicitanta. Parca abia gasisem echilibrul si pusesem ordine in viata ca …o luam iar de la capat si nu e rau deloc, pentru ca moaca astuia mic este de nepretuit, alaturi de realizarile fetei mele.
Acum daca ar fi sa ma gindesc la categoriile mari pe care le schimba viata cu doi copii ar fi: cum servesti masa, ce se alege de viata ta intima, cum se prezinta viata sociala, cand si cum mai apuci sa faci sport, cum isi controlezi nervii, care mai este relatia cu parintii, cum te ajuta sau incurca prietenii si cum arata viata profesionala. Daca mai imi vine vreo idee am sa scriu, am sa completez :)

Cum servesti masa? Am ales sa incep cu servitul mesei, pentru ca asta m-a lovit destul de tare. Ajunsese sa imi placa sa servesc masa in trei, sa vad cum Tea ajuta la asezatul tacimurilor in timp ce noi pregateam felurile de mancare. Acum e un iures, singurul moment in care mai seamana cu ce era, este atunci cind ajung la mama acasa. In rest este un fel de leapsa. Eu pregatesc masa pentru Tea, in timp ce bebe serveste laptele. Apoi ma ocup de el, in timp ce sotia serveste ceva. Apoi maninc si eu ceva, pina se hotaraste bebe ca mai vrea ceva sin. In aceet timp Tea termina si vrea sa se joace. In final, in functie de bebe, eu sau sotia apucam sa terminam de mincat. Atunci cand unul dintre noi este plecat, masa este si mai amuzanta pentru „al mai mare”.

Ce se alege de viata ta intima? Viata intima se poate rezuma foarte simplu …un pupic pe frunte. Suntem abia la 1 luna de la nasterea celui mic iar viata noastra arata precum parul Tinei Turner, pe de alta parte „hormonii”. Hormonii mei nu sunt pe placul sotiei la un interval asa de mic dupa nastere. Oricum la cit de adomiti suntem si la cit trage de noi si Tea … nu stiu cum am putea sa mai „crosetam” ceva :))

Cum se prezinta viata sociala? Viata sociala se rezuma la vizite scurte la parinti sau la pritenei apropiati care ne bat la usa. Cumva acest aspect nu s-a limitat excesiv. E drept ca nu mai exista mersul la restaurant sau film, dar dintr-un anumit punct de vedere este un „domeniu” care a avut parte destul de putin de suferit.

Cind si cum mai apuci sa faci sport? Treaba cu sportul este delicata. Pe mine m-au apucat competitiile, alea serioase si e nevoie de antrenament serios. Cam trei zile sunt dedicate antrenamentelor, adica cam 3 ore pe zi. Cam mult! Noroc ca sotia vrea sa ma tina in forma.

Cum iti controlezi nervii? Pai poti sa tii in tine si atunci devii carunt inainte de vreme. Poti sa iesi la alergat sau sa sa practici orice alt sport. Ideal ar fi sa gasesti o modalitate sa te relaxezi. Eu unul …bag kilometrii :)

Citeste mai mult pe tataincepator.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!