Sari la conținut

Cele mai periculoase otravuri pentru copii

Substantele si alimentele enumerate mai jos se afla printre cele mai periculoase otravuri pentru copii. Asigura-te ca in casa sau unde isi petrece copilul timpul liber, cel mic nu poate veni in contact cu acestea.

Medicamente: acestea sunt sigure in cantitatea potrivita, pentru afectiunea pentru care au fost facute si pentru persoana potrivita. Ele devin periculoase atunci cand copilul inghite medicamentul gresit sau inghite o cantitate prea mare dintr-un medicament permis.

Pastile cu fier: pastilele cu fier pe care adultii le iau pentru marirea rezistentei sunt foarte periculoase pentru copii. Copiii pot incepe sa vomite sange sau sa aiba diaree cu sange in mai putin de o ora.

Produsele de curatenie care provoaca arsuri chimice: acestea pot fi la fel de periculoase ca si arsurile provocate de foc. Produsele care pot provoca arsuri chimice includ includ substantele care desfunda chiuvetele, substantele detartrante, cele pentru indepartarea ruginii sau cele pentru curatarea cuptorului.

Substante pentru indepartarea adezivului de unghii: unele produse utilizate pentru unghiile artificiale pot fi otravitoare pentru copii. Unele substante pentru indepartarea adezivului pentru unghii au provocat otravire cu cianura atunci au fost inghitite de copii. Unele amorse de unghii au cauzat arsuri la nivelul pielii si in gura copiilor care au incercat sa le bea.

Hidrocarburi: aceasta este o categorie larga, care include benzina, kerosenul, uleiul de lampa, uleiul de motor, lichidul pentru bricheta, lacul de mobilier si diluantul. Cu aceste lichide o persoana se poate ineca foarte usor in cazul in care incearca sa le inghita. In cazul in care se intampla acest lucru, este simplu ca substanta sa intre pe calea gresita si sa mearga in plamani in loc de stomac. In cazul in care ajunge in plamani, persoana va avea dificultati majore de respiratie. Ele pot provoca, de asemenea, inflamatia plamanilor (cum ar fi pneumonia). Hidrocarburile sunt printre principalele cauze de deces prin otravire la copii.

Pesticide: produsele chimice pentru uciderea gandacilor si a altor daunatori trebuie sa fie utilizate cu grija pentru a nu fi periculoase pentru oameni. Multe pesticide pot fi absorbite prin piele si multe pot intra in organism prin respirarea lor. Unele pot afecta sistemul nervos si pot face dificila respiratia.

Solutii pentru spalarea parbrizului si antigelul: cantitati mici din aceste lichide sunt otravitoare pentru om si animalele de casa. Solutia de spalare a parbrizului poate provoca orbire si moarte in caz de inghitire. Antigelul poate provoca insuficienta renala si deces in caz de inghitire.

Ciuperci salbatice: multe tipuri de ciuperci cresc tara noastra. Unele dintre ele sunt insa otravitoare si pot provoca moartea chiar si la scurt timp dupa ingerare. Doar expertii in identificarea ciupercilor pot spune diferenta dintre ciupercile otravitoare si ciupercile comestibile.

Alcoolul: atunci cand copiii inght alcool, ei pot avea convulsii, pot intra in coma sau pot chiar sa moara. Acest lucru este general valabil in cazul alcoolului, indiferent daca alcoolul provine de la apa de gura, produse de curatare faciala, alte produse cosmetice sau de la bauturile alcoolice.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!