Sari la conținut

“Respiri bine, trăiești bine”: Un nou studiu arată legătura dintre calitatea aerului și sănătatea plămânilor copiilor

Un nou studiu îndeamnă factorii de decizie să pună mai mult accent pe îngrijirea sănătății copiilor și să reducă poluarea aerului. Acesta își propune să evidențieze amenințarea pe care o reprezintă poluarea pentru sănătatea pulmonară a copiilor.

Într-o premieră mondială, studiul, care este în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth, a stabilit că micuții care trăiesc în medii informale sunt expuși unui risc mai mare de a dezvolta astm bronșic în comparație cu copiii care trăiesc în medii formale.

Graham Devereux, profesorul care a condus studiul, a spus: „Acesta este primul studiu care arată că cei 350–500 de milioane de copii care trăiesc în așezări informale (mahalale) din întreaga lume prezintă un risc crescut de a dezvolta astm. De asemenea, acei copii sunt mai puțin susceptibili de a fi diagnosticați și tratați pentru astm.”

Directorul general al KEMRI, profesorul Elijah Songok, a declarat: „KEMRI este mândru că a participat la acest studiu de referință colaborativ, care arată o legătură între calitatea aerului și sănătatea pulmonară a copiilor din așezările informale. Aceste rezultate sunt extrem de încurajatoare și sperăm că vor convinge și mai mult. factorii de decizie să îmbunătățească îngrijirea sănătății copiilor și să reducă poluarea aerului pentru a reduce cazurile de astm.”

Echipa de studiu a recrutat peste 2.400 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani din școli din două comunități apropiate, dar foarte diferite din Nairobi, Kenya - una o așezare informală și cealaltă o comunitate formală închisă. Echipa a folosit măsuri științifice, inclusiv chestionare și teste de funcționare pulmonară și de poluare a aerului pentru a cuantifica sănătatea copiilor, bunăstarea și calitatea aerului local.

Foarte devreme, echipa și-a dat seama că implicarea comunității va fi vitală pentru succesul studiului, atât în recrutarea copiilor, cât și în dezvăluirea poveștilor lor, așa că cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth au conceput activități pentru a sensibiliza localnicii cu privire la prezența și scopul. a studiului.

Cu mai mult de un miliard de oameni care trăiesc în mahalale și 500 de milioane de copii expuși unui risc crescut de boli pulmonare netransmisibile, echipa speră că descoperirile sale să ofere un impuls pentru o schimbare reală.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!