Sari la conținut

10 cele mai comune alergii la copii, vara

În timpul vacanței de vară, copiii tind să dezvolte diverse alergii, care sunt caracteristice și tipice sezonului cald. Prin urmare, trebuie acordată atenție acestei perioade a anului, pentru a preveni complicațiile.

Iată care sunt cele mai frecvente alergii întâlnite la copii, vara:

Alergia la înțepăturile de insecte

Înțepăturile de insecte tind să-și crească incidența în timpul lunilor de vară. De asemenea, există o suprafață mai mare a corpului expusă la diferite insecte găsite în aer liber. Cele mai frecvente alergii la înțepăturile de insecte sunt cele provocate de viespi și albine.

► Citește și: Înțepăturile de insecte la copii și la bebeluși. Modalități de a trata înțepăturile de insecte

Alergia la soare

Aceasta este o reacție superficială a vaselor de sânge la razele ultraviolete sau la lumina soarelui. De fapt, manifestările clinice caracteristice sunt eczema, papule și pruritul după expunerea prelungită la soare.

Reacțiile cutanate pot fi observate și dacă, înainte de expunerea la soare, a existat contact direct cu anumite medicamente, creme, parfumuri sau produse cosmetice.

► Citește și: Alergiile la bebeluși. La ce să te aștepți când micuțul tău are alergii

Alergia la clorul din piscine

Clorul din piscine are proprietăți iritante și are capacitatea de a declanșa reacții alergice semnificative la nivelul pielii. Cu toate acestea, articolele publicate de Societatea Spaniolă de Imunologie Clinică, Alergologie și Astm Pediatric demonstrează, de asemenea, efecte adverse asupra ochilor și tractului respirator. Expunerea prelungită la apa din piscine nu este recomandată copiilor cu dermatită atopică.

Alergia la polen

Acest tip de alergie este adesea dificil de gestionat, așa că părinții sunt sfătuiți să aibă mereu la îndemână antihistaminice sau alte tratamente medicale.

Alergia la cremele de protecție solară

Unele produse cosmetice pot provoca reacții ale pielii, cum ar fi arsuri, iritații și urticarie, din cauza ingredientelor lor. Cremele de protecție solară sunt absorbite în piele și pot provoca reacții alergice.

► Citește și: Cum avem grijă de corpul nostru vara – sfaturi de la farmacist și de la medicul dermatolog

Alergia la latex

Alergia la latex este una dintre reacțiile cutanate cu incidență tot mai mare. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că există multe obiecte din latex folosite în viața de zi cu zi. În plus, în timpul verii, accesoriile precum saltelele gonflabilele pentru piscină sau ochelarii de protecție tind să fie folosite mai frecvent.

Alergia la acarieni

Acarienii sunt artropode arahnide care trăiesc în praful de casă, motiv pentru care sunt catalogați ca una dintre principalele cauze ale alergiei la mediu. Condițiile de vară, unde temperatura și umiditatea sunt ridicate, contribuie la acest tip de alergie.

Alergia la mâncare

Vara se caracterizează prin cel mai mare număr de alergii alimentare cauzate de consumul crescut de alimente alergene. Este, de asemenea, o perioadă a anului în care tinzi să mănânci alimente care nu sunt preparate acasă.

► Citește și: TOP 7 alimente care provoacă alergii la copii

Alergia la părul de animale

Ca și în cazul altor tipuri de alergii, cel mai bine este să eviți ceea ce cauzează reacția alergică copilului. De asemenea, este important să speli mâinile copilului după ce a intrat în contact cu animalele.

Alergia la iarbă

Conform studiilor Academiei Americane de Alergie Astm și Imunologie, simptomele alergiei la iarbă includ astm, urticarie, dar și disconfort nazal sau ocular.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!