Sari la conținut

10 pași ca să-l faci pe copil să-i placă lectura

Cum să încurajezi un copil să citească? Cum să-l faci să-i placă cu adevărat cărțile și lectura? Copiii sunt atrași mai mult de device-uri de la vârste fragede, cu mult înainte să învețe să citească și își păstrează această pasiune nesănătoasă mult timp după aceea. Dacă mergi într-un hipermarket, 4 din 5 bebeluși pe care îi vei întâlni vor avea în mânuțele lor un telefon ca să stea liniștiți, iar părinții să-și vadă de cumpărături. Și atunci de ce ne mirăm că se citește din ce în ce mai puțin?

Să învețe să citească poate fi dificil și adesea frustrant pentru cel mic. Fie că o face la scoală, fie că este susținut de acasă, prima dată el trebuie să învețe literele și apoi să le combine în cuvinte. Din nefericire pentru el, nu prea are de ales, este obligatoriu, indiferent dacă îi plac sau nu cărțile, că doar n-o să rămână analfabet.

Al doilea pas este lectura de plăcere, iar aici noi, părinții, suntem cei care îl putem ajuta să fie cucerit de această lume imaginară atât de frumoasă. Cititul nu doar te ajută să cunoști lucruri și să acumulezi informații, ci îți dezvoltă imaginația, profunzimea gândirii, îți sporește capacitatea de concentrare, îți extinde vocabularul și îmbunătățește memoria. Un cititor bun, va fi cu siguranță și un scriitor bun, mai ales că în școală va tot fi nevoit să scrie compuneri, să facă proiecte sau să comenteze opere literare. (...) Citește mai mult pe www.taticool.eu

Sursa foto Taticool

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!