Sari la conținut

10 sfaturi pentru temele de acasa

Copiii au mai mult succes la scoala atunci parintii se implica activ in realizarea temelor.

Desigur, sa ii ajuti la lectii nu inseamna sa petreci ore intregi la birou alaturi de ei. Parintii ii pot ajuta pe cei mici fiind alaturi de ei, prin demonstrarea abilitatilor de studiu si de organizare, explicarea unei probleme complicate sau chiar incurajandu-i sa faca o pauza. Si stii ce este interesant? Poti invata lucruri noi sau pe cele pe care le-ai uitat.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute:

 1. Cunoaste-i profesorii si ceea ce isi doresc. Mergi la sedinte si la intalnirile cu profesorii ca sa ii cunosti. Intreaba-i care sunt regulile legate de temele pentru acasa si cum te poti implica.
 2. Asigura-i un loc potrivit pentru a-si face temele. Locul in care isi va face temele trebuie sa fie bine luminat si toate rechizitele trebuie sa fie aproape.
 3. Programeaza un timp pentru studiu. Unii isi fac cel mai bine temele dupa amiaza dupa o gustare si o perioada de joaca, altii prefera sa si le faca dupa cina.
 4. Ajuta-l sa isi faca un plan. In zilele in care are multe teme sau lucreaza la un proiect greu, invata-l sa isi separe lucrul in bucati mai mici. Creeaza un program de lucru si asigura-i o pauza de cca 15 minute la fiecare ora de invatat.
 5. Tine distractiile la minim. Asta inseamna fara TV, muzica tare sau telefoane.
 6. Asigura-te ca isi face singur lectiile. Nu va invata daca nu gandeste cu mintea lui si nu face greseli. Parintii pot face sugestii si il pot directiona, dar este treaba copilului sa invete.
 7. Monitorizeaza si motiveaza. Intreaba despre teste si sarcinile primite la scoala. Incurajeaza-l, verifica temele facute si fii disponibil pentru intrebari.
 8. Fii un bun exemplu. Copiii te vad lasand balta lucrurile de care te apuci? Copiii urmeaza mai simplu exemplul parintilor decat sfatul lor.
 9. Lauda-i munca si efortul. Pune un test sau un proiect reusit pe frigider. Mentioneaza realizarile de la scoala rudelor si prietenilor.
 10. Daca vor fi in continuare probleme cu temele, cauta ajutor. Vorbeste despre asta cu profesorii. Unii copii se poate sa aiba probleme de vedere si sa nu vada la tabla, altii pot necesita un consult pentru identficarea unei probleme de invatare sau a unei probleme de atentie. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro