Sari la conținut

11 trăsături ale unui copil înzestrat, pe care părinții abia le pot observa

Oamenii de știință spun că un IQ ridicat nu înseamnă neapărat că persoana respectivă este și un geniu și este aproape imposibil să evaluezi inteligența unui copil cu un test.

Există însă mai multe caracteristici care indică faptul că un copil este înzestrat și că va deveni un artist cunoscut, un om de afaceri de succes sau un bun policitian. Trebuie doar să observi talentul copilului tău și să îl ajuți să se dezvolte.

Vizualizează și desenează

Un copil înzestrat este un colecționar de informații. El păstrează în memoria lui tot ce vede. După ce a vizitat un loc, copilul tău îl poate desena în detaliu, fără să se uite la forografii cu locul respectiv. Oamenii de știință numesc acest fenomen memorie forografică.

Au capul în nori

Astfel de copii au o imaginație vie care șochează, de obicei, părinții și profesorii. Trebuie să reținem că o imaginație vie este un semn de inteligență.
Copiii supradotați se plictisesc adesea la ore și încep să se distreze singuri. Părinții trebuie să le explice că educația este cu adevărat importantă pentru a reduce acest comportament.

Vorbesc repede

Viteza de vorbire indică faptul că un copil este mai degrabă talentat, deoarece vocabularul lui este destul de larg. Un copil obișnuit începe să vorbească de la vârsta de 2 ani. Copiii înzestrați sunt capabili să contruiască fraze complexe la vârsta de 2 ani. În cazuri rare, copiii învață să vorbească mai târziu. Oamenii de știință cred că acești copii au sindromul Einstein. Albert Einstein nu a vrut să comunice cu oamenii până la vârsta de 7 ani.

Nu suferă de perfecționism

Copiii înzestrați aleg, de obicei, un domeniu de cunoștințe și îl pot studia ore întregi, dacă le place subiectul. În caz contrar, aceste mici genii nu îi acordă multă atenței domeniului respectiv.
Scrisul urât de mână este o altă caracteristică a copiilor supradotați. Scrisul de mână este urât, deoarece scrie repede pentru a încerca să prindă toate gândurile.

Sunt sociabili

Geniile sociabile sunt capabile să construiască relații cu oamenii din jurul lor. Oamenii de știință evidențiază, de asemenea, inteligența emoțională, capacitatea indivizilor de a-și recunoaște și de a-și gestiona propriile emoții, cât și emoțiile celorlalți. Acești copii vor deveni mari manageri și experți în marketing.

Petrec mult timp cu adulții

Viitoarelor genii le place să vorbeească cu adulții. De obicei, cei mici se simt mai rezervați în compania adulților, dar copiilor înzestrați le place această atmosferă. Acesta este motivul pentru care își și fac prieteni mai mari.

Sunt activi

Încep să vorbească și să meargă mai devreme decât ceilalți copii. S-a spus că prichindeii înzestrați urăsc sportul și că preferă mai degrabă să stea în casă să citească cărți, însă această idee este total greșită.

Le plac activitățile care le dezvoltă abilitățile motrice fine

Dacă puiului tău îi place să facă șiruri de mărgele, să contruiască puzzle-uri, etc., înseamnă că ai un copil talentat. Abilitățile motrice fine contribuie la dezvoltarea de inteligență ridicată.

Au un simț al umorului foarte bine dezvoltat

Un simț al umorului dezvăluie inteligența. Capacitatea oamenilor de a glumi și de a înțelege glumele altora este asociată cu o gândire abstractă ridicată. Astfel de copii vor avea mulți prieteni.

Sunt sensibili și emoționali

Copiii sensibli și emoționali au abilități creative deosebite, dar sistemul lor nervos este, de obicei, supraîncărcat din cauza multor informații. Medicii ne avertizează dacă micuțul tău se comportă ca un adult, nu înseamnă că și este unul dintre ei.

Au părinți buni

Psihologii au încercat întotdeauna să înțeleagă ce tip de atmosferă contribuie într-o familie la creșterea copiilor supradotați. Potrivit oamenilor de știință, părinții ideali ai unui viitor geniu arată astfel:

  • Sunt bine educați.
  • Tatăl este calm și nu domină.
  • Mama este o persoană inteligentă.

Oamenii de știință au mai dezvăluit că cei mici moștenesc informații de la mama lor.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!