Sari la conținut

20 de trucuri de parenting care îți vor schimba viața - numărul 7 este revoluționar!

Parentingul poate fi una dintre cele mai provocatoare, dar și satisfăcătoare responsabilități din viața unui adult. Fie că ești un părinte începător sau ai deja experiență, mereu există noi trucuri și sfaturi care pot face viața de zi cu zi mai ușoară și mai plăcută. Am adunat 20 de trucuri ingenioase de parenting care îți vor transforma rutina zilnică. Noi credem că numărul 7 este cu adevărat revoluționar!

1. Organizează hainele copiilor pe zile ale săptămânii - Pregătește din weekend hainele pentru fiecare zi a săptămânii și etichetează-le. Poate ți se pare și mai time cosuming, dar, astfel, nu doar că vei economisi timp dimineața, dar și vei și evita stresul deciziilor de ultim moment.

2. Creează un colț de liniște -  Un colț cu jucării senzoriale și cărți liniștitoare poate ajuta copiii să se calmeze atunci când sunt supărați sau suprastimulați.

3. Folosește un timer pentru a gestiona timpul de ecran - Setează un timer pentru timpul petrecut în fața ecranelor. Acest truc îi ajută pe copii să înțeleagă limitele și să se implice în alte activități.

Citește și Autismul virtual – afecţiunea modernă care îi afectează pe copiii tehnologizaţi

4. Implică-i în pregătirea meselor - Copiii adoră să ajute în bucătărie. Le vei dezvolta abilitățile de gătit și vei petrece timp de calitate împreună. Știm, poate dura un pic mai mult să și strângi după ei, dar în tot timpul acesta le-ai și umplut rezervorul de atenție din partea ta; vei vedea că ulterior se vor juca singur.

5. Creează un program vizual pentru rutină -  Un program cu imagini pentru rutina zilnică îi ajută pe cei mici să înțeleagă ce urmează și să se simtă mai în siguranță.

6. Utilizează abțibilduri pentru recompense - Un sistem simplu de recompense cu abțibilduri poate motiva copiii să își facă treburile și să fie mai ascultători.

7. Trucul revoluționar: "Scaunul vorbitor" - Acesta este un scaun special unde copilul se poate așeza și exprima sentimentele sale. Este folosit pentru discuții deschise și rezolvarea conflictelor, oferind copilului un spațiu sigur pentru a se exprima. În cazul în care copilul ți se pare prea mic, nu îți face griji – va învăța din exemplul vostru cum trebuie procedat și, imediat ce va ajunge în etapa vorbirii și a conștientizării emoțiilor, va fi acolo, pe scăunel, dornic să spună ce are pe suflețel.

8. Păstrează o „geantă de urgență” în mașină - Umple o geantă cu schimburi de haine, gustări, și jucării pentru momentele neprevăzute.

9. Transformă curățenia într-un joc - Folosește cronometre și melodii distractive pentru a face curățenia mai atractivă pentru copii.

10. Alege o zi specială pentru fiecare copil – Dacă ai mai mulți copii, sfatul nostru este să petreci timp de calitate individual cu fiecare copil, ajutându-i să se simtă speciali și ascultați.

11. Creează o "cutie de plictiseală" - Umple o cutie cu activități surpriză pentru momentele în care copiii se plictisesc. Dar nu te da înapoi nici de la a-i lăsa să se plictisească. Plictiseala este cel mai bun imbold pentru creativitate.

Citește și Psihologii recomandă: lăsați copiii să se plictisească, în vacanța de vară

12. Folosește pereții ca spațiu de artă - Lipește coli mari de hârtie pe pereți și lasă copiii să își exprime creativitatea.

13. Folosește etichete pentru organizarea jucăriilor – Etichetele (cu imagini) ajută copiii să învețe unde să pună fiecare jucărie, păstrând ordinea în cameră.

14. Încurajează lectura prin exemplu - Citește tu însuți și împărtășește povești interesante, făcând din lectură o activitate atractivă.

15. Creează un calendar familial - Un calendar mare unde să notezi evenimentele și activitățile fiecărui membru al familiei.

16. Stabilește un ritual de culcare - Un ritual consecvent de culcare ajută copiii să se relaxeze și să se pregătească pentru somn.

17. Investește în timp de joacă în aer liber - Activitățile în aer liber sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică și mentală a copiilor.

18. Găsește momente pentru discuții serioase - Alege momentele potrivite pentru a discuta subiecte importante, fără grabă și într-un mediu liniștit.

19. Împărtășește povești din copilăria ta - Copiii adoră să audă povești despre părinții lor. Îi ajută să înțeleagă că și tu ai fost copil și să învețe din experiențele tale. Puteți face asta chiar înainte de somn, pentru crearea unei legături și mai profunde.

20. Răsplătește comportamentul pozitiv - Oferă laude și mici recompense pentru comportamentele bune, întărindu-le astfel.

Aplicând aceste trucuri în viața de zi cu zi, vei descoperi că parentingul poate deveni mai ușor și mai plăcut. Numărul 7, scaunul vorbitor, s-ar putea să fie cel mai revoluționar dintre toate, aducând o comunicare mai deschisă și rezolvarea eficientă a conflictelor.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!