Sari la conținut

3 ganduri despre educatie

Astari este Ziua mondiala a educatiei. Copii au liber. Profesorii au liber. Si noi ne gandim, ca in fiecare zi, cum va arata viitorul copiilor nostri si care este oare cea mai buna forma de educatie pe care le-o putem oferi. 

Sa ne ridicam pentru cateva minute privirea din lipsurile educatiei la noi in tara si sa ne uitam la cum vad altii educatia, la oameni inspirati, care ne pot ajuta sa avem o imagine mai larga, mai clara. Am selectat trei prezentari TED pe care va recomand sa le vedeti. 

Pentru copii

Ceea ce conteaza nu este IQ-ul, ci perseverenta: capacitatea de a depune constant, zilnic, efort intr-o anumita directie. Vei reusi daca esti hotarat, daca ai tarie de caracter.

Pentru profesori

Ceea ce conteaza este relatia personala cu elevul. Copiii nu invata decat de la oameni care le plac, cu care simt ca au o conexiune. Pe ceilalti nu-i asculta.

Pentru parinti

Ceea ce conteaza este creativitatea. Noi nu stim cum va arata viitorul, nu stim pentru ce fel de lume il pregatim pe copil. Ceea ce trebuie sa facem este sa incercam sa nu-i omoram individualitatea, curiozitatea, creativitatea.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!