Sari la conținut

5 întrebări jenante pe care ți le poate pune prichindelul tău. Cum răspunzi la ele?

Copiii sunt curioși, vorbăreți și total inocenți atunci când pun întrebări despre tine și despre corpul tău. Uneori, întrebările lor sunt atât de jenante, încât îți dorești să te întorci în timp, iar ei să fie din nou bebeluși și să nu aibă capacitatea de a vorbi.

Cum faci față întrebărilor incomode pe care ți le pune copilul și cum răspunzi la ele?

Cum am intrat eu în burtica ta?

Cea mai bună variantă este să-i răspunzi copilului cu sinceritate. Caută un răspuns simplu, precum: Eu cu tati ne-am iubit și așa ai apărut tu sau Tati a plantat un sămânță, numită spermă, din care a apărut în burtică un bebeluș. Dacă micuțul tău vrea să știe mai multe detalii, este bine să i le oferi.

Ce e șnurul acela care iese din chiloțeii tăi, mami?

Întrucât cei mai mulți dintre copii adoră să o urmărească pe mami în baie, este aproape imposibil să ascunzi dovezile din perioada menstruației. Dacă micuțul tău e curios despre această perioadă, i-ai putea explica astfel:  „Femeile sângerează în fiecare lună, pentru câteva zile. Nu este nimic de speriat, ba din contră, este un lucru bun, deoarece face parte din modul în care funcționează corpul femeilor, astfel încât să poată să facă bebeluși."

Vaginul tău are mustață?

Copiii par fascinați de părul pubian și vor să afle mai multe. Ceea ce este mai greu de explicat este de ce unele femei preferă epilarea braziliană, iar altele pe cea clasică.

De ce penisul lui tati este mai mare decât al meu?

Se pare că dimensiunea contează ... cel puțin pentru băiețeii care încearcă să-și dea seama de ce arată diferit de tatăl lor. Explică-i copilului că penisul lui va crește, la fel ca brațele și picioarele și restul corpului.

Ce este o virgină?

Cum ai putea să-i răspunzi copilului la această întrebare?
Hmm, o virgină este o femeie care nu a avut experiență sexuală până acum. Este foarte important să întrebi copilul de unde a auzit de cuvânt acesta, astfel încât să-i dai un răspuns satisfăcător, fără a-l încărca cu detalii care nu îl interesează. Într-un scurtmetraj amuzant, un copil și-a întrebat mama ce înseamnă virgin. Mămica, tulburată, a început să-i explice mecanica sexului, când, la final, copilul era doar curios de ce scria pe sticla de ulei de măsline extravirgin.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!