Sari la conținut

5 jocuri conversationale pentru copii mari si mici

Se apropie perioada calatoriilor si veti petrece mult timp pe drum. Asa ca jocurile conversationale va pot fi un foarte bun aliat. Va puteti distra de minune jucandu-le si nici nu veti observa cat de repede trece timpul.

 

1. Eu vad...

Este cred cel mai raspandit joc de calatorii. Il puteti juca chiar si cu cei mai mici care pot, simplu, sa va indice un obiect care se afla in raza lor vizuala. Se poate juca cu oricate persoane, fiecare indicand pe rand, cate ceva.

Copiii mari au nevoie insa de ceva mai complicat. Asa ca, pentru ei, jocul va fi un pic diferit. Ei nu vor mai spune care este obiectul respectiv, ci doar il vor descrie si ceilalti trebuie sa-l ghiceasca. Cine l-a ghicit are voie sa aleaga un nou obiect.

 

2. Numele meu este... si imi plac ...

Jocul este simplu. Se incepe cu prima litera a alfabetului si se continua pana cand treci prin toate literele. Ex - Numele meu este Andrei si imi plac avioanele. Urmatorul va spune - Numele meu este Bianca si imi plac bananele.

 

3. Fazan

Este un joc pentru copiii de scoala, care cunosc suficient de bine vocabularul, ideea fiind sa spui cuvinte pornind de la doua litere care ti se dau. De ex ai an - poti spune andrea, antamat, anunt etc

Regulile sunt urmatoarele: un copil spune in gand alfabetul. Cand aude stop spune litera la care s-a oprit si alege un cuvant care incepe cu ea. De ex borcan. Urmatorul trebuie sa aleaga un cuvant care incepe cu an. Ideea este sa-l inchizi pe cel care vine dupa tine, sa ii dai litere cu care nu poate forma cuvinte. De ex calmant, pentru ca nu poti forma pornind de la nt. 

Cel care a pierdut primeste F, de la fazan si tot asa pana cand are fazan comlet si iese din joc.

 

4. Telefonul fara fir

Acest joc este foarte amuzant, mai ales daca sunt mai multi participanti. Toata lumea se aseaza intr-un sir. Primul ii sopteste un cuvant la ureche celui de-al doilea, al doilea celui de-al treilea si tot asa. Ultimul trebuie sa spuna ce cuvant a ajuns la el. De obicei este cu totul altceva decat cel de la inceput.

 

5. Tomapan

Adica Tari, Orase, Munti, Ape, Plante, Animale, Nume

Se porneste de la o litera si ceilalti participanti trebuie sa spuna cate un cuvant din fiecare categorie care sa inceapa cu litera respectiva.

Daca jucati corect, atunci trebuie sa aveti o mai multe de hartie ca sa isi noteze fiecare raspunsurile intr-un tabel care are cate o coloana pentru fiecare categorie din Tomapan si mai multe randuri pentru raspunsuri.

- pentru un raspuns corect la o categorie la care nici un alt jucator nu a reusit sa raspunda corect in runda aceasta se primesc 20 de puncte
- pentru un raspuns corect, diferit de al celorlalți jucatori se primesc 10 puncte
- pentru un răspuns corect, identic cu al altui jucator se primesc 5 punte
- pentru nici un raspuns sau un raspuns gresit nu se primesc puncte

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!