Sari la conținut

5 sfaturi pentru achizitionarea unui scaun inaltator

Daca esti gata pentru sa faci trecerea de la un scaun de copil la un scaun inaltator, pentru ca cel mic are cel putin 18 kg si 4 ani, te vei intreba probabil ce sa cumperi. Pana de curand, nu au existat prea multe informatii legate de cat de bine ii protejeaza pe copii diferitele modele insa mai nou s-au facut teste de securitate care au relevat anumite aspecte legate de siguranta. Deoarece apar mereu modele noi, cel mai bine este te folosesti de sfaturile de mai jos ca sa identifici cel mai bun inaltator pentru copil.

Nu te grabi sa faci trecerea

In cazul in care copilul in varsta de 4 ani nu a atins limita de greutate, il mai poti tine intr-un scaun de siguranta pentru copii. Tot mai multe scaune de masina au limite de greutate mai mari, unele chiar catre 36 de kg si este bine sa il tii pe copil cat mai mult in acest scaun, care este mult mai sigur. Cu toate acestea, in cazul in care copilul in varsta de 3 ani a atins deja limita de greutate pentru scaunul auto (multe au maxin 18 kg), va trebui sa faci trecerea mai devreme.

Decide intre inaltatoarele cu spatar sau cele fara

Spatarul pozitioneaza de obicei centura mai bine decat cele fara spatar, deoarece acestea au ghidaje care sustin centura. Sunt, de asemenea, o alegere buna daca masina nu are o tetiera pe bancheta din spate. Inaltatoarele fara spate tind sa fie mai ieftine, dar asigura-te ca iei un un clips care poate tine cureaua de umar in locul potrivit. Aceste boostere au, de asemenea, o mai buna plasare a centurii de mijloc. Exista si tipuri de mijoc care fac treaba buna. Cele care se convertesc din scaun cu spatar intr-unul fara, nu au performat foarte bine la testele IIHS.

Verifica potrivirea

Odata ce cumperi un scaun, testeaza-l. Unele magazine iti permit sa testezi modelele, ceea ce este un pas important inaintea cumpararii. Scopul principal al unui scaun inaltator este de a ridica copilul, astfel centura de siguranta pentru adulti sa se potriveasca bine si sa protejeze copilul in cazul unui accident. "Centura transversala trebuie treaca peste coapse - nu in partea sus a abdomenului", explica Ann McCartt, Ph.D., vice presedinte al cercetarii la IIHS. In acest fel, forta unui accident este absorbita de oasele bazinului, nu de tesuturile moi ale stomacului, care sunt vulnerabile la leziuni interne. "Centura de umar trebuie sa se potriveasca perfect pe mijlocul umarului, nu prea aproape de gat, dar nici sa nu cada de pe umar." In ciuda acestor sfaturi de siguranta, peste 65 la suta din copii nu sunt restrictionati in mod corespunzator in masina, conform unui studiu recent. Cercetatorii au descoperit ca centurile de umar pentru copii sunt de multe ori prea largi sau chiar ascunse la spate.

Citeste despre modificarile din codul rutier.

Cheltuieste inteligent

Inaltatoarele scumpe nu ofera neaparat mai multa protectie. Unele dintre scaunele care au luat notele cele mai bune au fost uneori printre cele mai ieftine.  

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!