Sari la conținut

6 idei de mic dejun rapid, sănătos și sățios

La noi în casă micul dejun este, de departe, cea mai importantă masă a zilei. Iubesc ideea de a ne aduna toți trei la masă dimineața, mai mult decât aș putea spune lucrul ăsta despre prânz sau cină. Și, cel puțin în weekend, asta ne și iese foarte bine.

Cu toate astea și cu toate că îmi place să gătesc, de câțiva ani, mai exact de pe când am devenit mamă, sunt mare fan al rețetelor rapide. Cu cât mai rapide, cu atât mai bine. Adică dacă se poate gustos, sănătos și rapid, nu văd de ce e musai să stau cu orele în bucătărie. Ba mai mult, dacă vorbim de micul dejun din timpul săptămânii, e clar că suntem mereu contracronometru.

Și chiar dacă suntem în grabă, sunt sute de studii care arată că nu trebuie să sărim peste micul dejun dacă vrem să fim sănătoși. Și vrem, nu?

În principiu, eu aleg pentru micul dejun lactate, cereale, fructe, legume, ouă, miere, nuci și/sau semințe. Și le combin după cum au avut succes la noi în casă. Am să pun aici câteva idei de mic dejun care la noi au succes și despre care eu cred că sunt și sănătoase și sățioase. Că rapide sunt clar J

Iaurt cu fulgi de ovăz, nuci și fructe

Ăsta este, de departe, preferatul meu, iar dacă mai adaug o jumătate de linguriță de miere, e și pe placul copilului.

Ce folosesc: iaurt, fulgi de ovăz, fructe de pădure (proaspete sau chiar și congelate pe timp de iarnă), câteva bucățele de nuci (sau semințe)

(...)

Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro

Sursa foto: Frici de mamici

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!